Eğlence, Medya

Hayko Cepkin’den Aleyna Tilki’ye Ders Gibi Nasihat!

Altın Kelebek Ödül Töreni hafta sonu gerçekleşmesine rağmen konuşulmaya devam ediyor. “En İyi Çıkış” kategorisini kazanan Aleyna Tilki’ye Twitter üzerinden göndermeler yapan Hayko Cepkin, Aleyna’ya küçük bir hayat dersi verdi.

1. “Eğitim Şart.”

Ekrandan ödül törenini takip eden Hayko şu twitleri paylaştı:

“Lan şarkıların orjinalleri değil çakmaları ödül alıyor. Nasıl sahte bir dünya kurduk kendimize haddi hesabı yok.”

“Dayanılır gibi değil lan. Ses şimdiden çatlamış yazık. Eğitim şart.”

“Herkes kendini kusursuz şahane sanıyor da 2 santim gerisini görmüyor es geçiyor görünmesin istiyor çok biliyor ya, ben de ona yanıyorum. Yandığımız şeyler bile çok farklı.”

2. “Tavsiye Ver Dinlerim Hayko Abi.”

Hayko Cepkin’in twitlerini üzerine alan Aleyna Tilki de bunları cevapsız bırakmadı. İşte Aleyna’nın cevabı: “Hayko Abi, ben rock müzikten bahsedince gerildi heralde 😀 ama ben seviyorum onu, madem çok rahatsız, tavsiye ver dinlerim Hayko Abi. Ama keşke sahneye iğneyle ve bir torba ilaçla hasta çıktığımı bilmeden yorum yapmasaydınız :D”

3. “Tavsiye Vermek Kimsenin Haddine Değildir.”

Aleyna’nın cevabı üzerine Hayko’nun verdiği kısa hayat dersi ise şöyle:

“Sevgili Aleyna

#Tavsiye vermek fikrimce kimsenin haddine değildir. Hayat seçimler meselesidir, çıkan çatal yollardan dilediğimizi seçer dalarız. Ya yolumuzu buluruz ya kayboluruz.

#Rock müzik hakkında ne demeç verdin bilemiyorum. Günümüz popüler magazin veya popülist mertebede yazı yorum ya da görsel takip etmiyorum. Bu sebep ile nötrüm.

#tv ya da organizasyonlarda canlı performanslar, sistem kurulumu, prova gereksinimleri, masraf kalemleri ile beraber, tv ye yansıyan ses eşlemeleri ve mixler risk taşıdığı için, kolay ve risksiz bir yöntem olan playback durumu müzisyenlerin karşısına bir zorunlulukmuş gibi sunulmakta. Bunu görüyor anlıyor biliyorum.

#canlı söylemek her müzisyenin gerçeği ve gerekliliğidir. Bizlere bu konuda yetenekli olduğumuzu ve bahşedilmiş bir özelliğimizin olduğunu söylüyorlar ise, bunu her seferinde üretimlerimiz ile güçlü canlı performanslar yaparak sahnede saatlerce kan ter içinde nefes nefese hakkını vererek sunmak da değişmez gerçeğimizdir. Mesleğimiz ünlülük değil müzisyenlik ve sahne sanatlarıdır.

#hasta olabilirsin geçmiş olsun. 20 YILDA ‘1’ kez o da geçen hafta Kayseri’de serum ile sahneye çıktım. Sahneme ekibime ve seyir eylemeye gelecek seyircime duyduğum sorumluluktan her konsere sağlıklı ve hazır kalmaya çalışırım. Onu da merakımdan aldım bütün ünlüler sahneye serumla iğne ile çıkıyor benim neyim eksik diye. Bende pek işe yaramadı.)

#çok önemsediğin bir organizasyon var ise önünde, gerekirse haftalar öncesinden her şeyi iptal edip kendini sırf konuna konsantre et, böylece kimsenin eleştirebilecek ya da senin ‘ama’ diye sebep göstermeni gerektirecek bir pozisyon doğmaz. Bu sebep ile hastalık konusunu bir bahane saymıyorum. Yine de geçmiş olsun.

#tabii kii hakkında çeşitli yorumlara denk geliyorum. Bir çoğu çok çekemez cinsten seviyesiz ve saygısız bir çoğu da durum için abartı ve gömlek üstü. Genç yaşta böylesi yorumlara maruz kalmak ağır bir yük. Umarım kendi kulvarında başarılı deneyimler ile üreterek yaşını alırsın.

Sana sevgiler ailene saygılar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir