Eğlence

Herkesin Hakkında Konuştuğu 7 Stil İkonuyla Yeniden Tanışın

Moda her yıl değişen bir kavram. Eski modalar her zaman gülümseme ile yad edilirken bazı isimler akıllarda hep baki kalır. 80’ler tarzı gözlerimizin önüne geldiğinde bir isim gelir aklımıza mesela hatta gözlerimizin önüne o ismin sahibinin 80’ler dönemindeki kıyafeti gelir. Bu kişiler her dönem farlılık gösterse de bu durum değişmez. İşte isimleri akıllara kazınan hatta görünümleri gözlerimizin önüne gelen kişilere stil ikonu diyoruz. Stil ikonları hakkında temel olarak şunu söyleyebiliriz bu kişiler moda konusunda söz sahibi insanlar olmuş hatta moda duayeni tabirini kullanabiliriz.  Dilerseniz, herkesin bildiği 7 stil ikonu hakkında konuşmaya ne dersiniz?

İçerik Navigasyonu

1) Abartılı takıların, gözlüklerin duayeni: Iris Apfel

Kot giyen ilk kadın olmasının yanı sıra şuan 95 yaşında olmasına rağmen her zaman karşımıza abartılı takıları ve gözlükleri ile karşımıza çıkmakta Iris Apfel. Iris Apfel’in Metropolitan Museum ilk sırada olmak üzere birçok kıyafeti 2005 yılında beri sergilenmektedir.

2) Rengarenk kıyafetleri ve enerjisi ile gönülleri feth etmiş: Baddie Winkle

Neşeli tavırları ve özgüveni ile asla 98 yaşında demeyeceğiniz biri Baddie Winkle. Hani bir tabir vardır yaşlanmayan ama yaş alan diye rengarenk kıyafetlerin müdavimi olan Baddie Winkle bu tabiri sonuna kadar hak eden isimlerden.

3) Salvador Dali’nin ilham kaynağı: Carmen Dell’Orefice

Kariyerinin ilk basamağını Vogue dergisi kapağı olan Carmen Dell’Orefice bu sırada sadece 15 yaşında idi. Dünyanın en yaşlı mankeni olarak bilinen ve birçok marka ile çalışan Carmen Dell’Orefice ayrıca Salvador Dali’nin de ilham kaynağı bir stil ikonu idi.

4) Puantiyelerin karşılığı: Yayoi Kusama

Rengarenk saçları ile Japonya’nın en büyük sanatçısı olarak görülen Yayoi Kusama adeta resimlerden fırlamış gibi gözüküyor diyebiliriz. Ayrıca adeta puantiyeler ile ödeşleşmesiyle de Louis Vuitton tasarımlarına ilham verdiğini söyleyebiliriz.

5) Bob kesimli kırmızı saçlı kadın: Lynn Yaeger

Hani bir defa gördüğünüzde unutmayacağınız tarzda insanlar olur ya farklı tarzı ve makyaj, saç tarzı ile Lynn Yaeger bu insanlardan biri. Uzun yıllardır Vogue dergisinde moda yazarlığı yapan Lynn Yaeger tanımlarken insanlar ‘moda yazısı yazmıyorsa  onu bitpazarında bulabilirisiniz’ diyecekleri kadar enteresan bir kişi diyebiliriz.

6) Türkiye’nin en renkli ikonu: Aysel Gürel

Sanırım stil ikonu konusu açıldığında Aysel Gürel’i es geçmek olmazdı. Sadece rengarenk kıyafetleri ile değil renkli kişiliği de gönlümüzde taht kuran Aysel Gürel’i her daim renkli perukları ve mükemmel taşıdığı renkli tarzı ile hatırlayacağız.

7) Desen kullanımındaki ustalık: Ali

Aynı Aysel Gürel gibi atlanamayacak türden bir ikonla karşınızdayız. Şık giyimi ile yürürken Zoe Spawton’un internet sayfası ile hayatımızda yer edinen Ali tarzı ile dikkatler üstüne çekiyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir