Sağlık, Yaşam

Hindistan Cevizi Yağı ile Saç Bakımı

Hindistan cevizi yağı saçlar için çok yararlıdır. Saçların parlamasını ve güçlendirmesini sağlar.  Saçların daha hacimli, daha sağlıklı ve daha yumuşak olmasına yardımcı olur.  Saç derisini temizleyerek saç tellerinin kalınlaşmasını sağlar. Hindistan cevizi yağı saç için nasıl kullanılır? Saçları nemlendirir ve yumuşatır ayrıca saçın yağ dengesini koruyarak saçların dökülmesini engeller. Hindistan cevizi yağıyla saçların dökülmesi engellenmiş olur. Yıpranan saçların iyileşmesine, saçların daha hızlı uzamasına ve saç renginin doğal yollarla açılmasına yardımcı olur. Hindistan cevizi yağı saçlarınız için en doğal ve en kapsamlı bir ilaçtır.

Hindistan cevizi yağı saç için nasıl kullanılır?

Bir yemek kaşığı ısıtılmış hindistan cevizi yağını duştan yarım saat önce saç diplerinizi masaj yaparak hindistan cevizi yağını derinize ve saç köklerine yedirin. Daha sonra saç tellerinize de masaj yaparak hindistan cevizi yağını saç tellerinize iyice sürün. Yarım saat bekledikten sonra saçlarınızı ılık bir suyla durulayın. Çok kurumuş ve çok yıpranmış saçlarınız varsa, hindistan cevizi yağını saçlarınızda daha fazla bekletmeniz faydalı olacaktır. Akşam uygulayın sabah yıkayın. Canlı, sağlıklı ve yumuşak görünen saçlara sahip olacaksınız.

Hindistan cevizi yağıyla düzenli olarak saç derisine ve saç tellerine masaj yaparak saç derisinin kuruluğunu ortadan kaldırırsınız. Hindistan cevizi yağı barındırdığı yağ asitleriyle saç derinizdeki yağ üretimini dengeler, saç köklerinizi güçlendirir ve saçınıza doğal bir parlaklık vererek saçlarınızdaki kırıkların azalmasına yardımcı olur.

Haftada bir yapacağınız bu uygulama etkiler etkisini 3-4 hafta sonra göstermeye başlayacaktır ve saçınız daha parlak, yumuşak olacaktır. Saçlarınız güneşten, denizden, boyadan ve maşadan dolayı çok yıprandıysa ilk zamanlarda haftada iki kere Hindistan cevizi yağıyla saçlarınıza bakım yapabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı saç rengini açar mı?

Hindistan cevizi yağı saç rengini açar mı? Hindistan cevizi yağı düzenli kullanıldığında saç rengini açar. Bunu için erimiş hindistan cevizi yağını saç köklerinize ve saçınızın tümüne yatmadan önce sürün. Saçınız gece boyunca öyle kalmalı. Saçlarınızı bir havlu, bone veya başörtüsü gibi bir şeyle kapatın. Sabaha kadar böyle uyuyun. Saçlarınızı ertesi gün yıkayın. Bir iki ay içinde saç renginizin açılacağını göreceksiniz. Hem de doğal bir yolla.

Hindistan cevizi yağı saç uzatır mı?

Hindistan cevizi yağı saç uzatır mı? Hindistan cevizi yağını saçınıza bir maske olarak uygularsanız saçlarınızın daha hızlı uzamasını sağlarsınız. Bunu için ısıttığınız biraz hindistan cevizi yağını saç kökünüze masaj yaparak yedirin. Bir süre saçınızda beklettiğiniz yağı şampuan ile yıkayın. Bir iki hafta düzenli bir şekilde yaptığınızda saçlarınızın daha hızlı uzadığını göreceksiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir