Kültür, Tarih

Hitler İle İlgili Tüyler Ürperten İddia!

Avusturya’nın küçük bir kasabasında 1889 yılında dünyaya gelen Adolf Hitler bir gümrük memurunun oğludur. Okul hayatı boyunca başarısız olmuştur. Ancak bunun aksine resim konusunda yetenekleri Olan Hitler okulu bırakmış resim yapmak için bir çok ülkeyi gezmeye başlamıştır. Annesine çok düşkün olan Hitler annesini kaybettikten sonra ağır bir depresyon geçirmiş ve arayış içine girmiştir. İyi bir ressam olma hayaliyle şehir şehir dolaşan Hitler başarılı olamayınca sefalet ve açlıkla karşı karşıya kalmıştır.

İçerik Navigasyonu

Birinci Dünya Savaşı ve Hitler 

Sefalet içinde yaşadığı yıllarda birinci Dünya Savaşının başlaması üzerine savaşa alman askeri olarak katılmış Amerika’ya karşı savaşmaya başlamıştır. Birinci Dünya Savaşı’nda on başı rütbesi ile Savaşan Hitler’in savaş sonrasında Alman Nasyonel Sosyalist İşçi Partisi’ne üye olması hızla yandaşlarını bulmasını sağlamış, çok kısa bir süre içinde çok fazla yükseliş göstererek kısa sürede Almanya’nın başına geçmiştir. Almanya’nın Birinci Dünya Savaşı sonrası ekonomisini güçlendirmeyi hedefleyen Hitler kısa sürede çok fazla yandaş edinmiş ve güçlü bir Almanya olarak tekrar dünya siyasetinde konuşulmaya başlanmıştır.

Yahudi Katliamı

Ülkesinde Yahudilere yer olmadığını belirten Hitler bir çok Yahudiyi çeşitli işkencelerle öldürmüş ve dünya üzerinde Yahudi bırakmama kararı almıştır.

İkinci Dünya Savaşının Mimarı 

Birinci Dünya Savaşı sonrası Almanya’yı kısa sürede güçlendiren ekonomisini canlandıran  Hitler birinci Dünya Savaşı’nda kendine muhalif olan ülkelere karşı savaş açmıştır. Bu sürede Rusya, Fransa, İngiltere gibi devletlere savaş açan ve bu devletlerin topraklarında hızlı bir ilerleyiş sağlayan Hitler ABD’nin savaşa girmesi ile savaşın seyri değişmiş ve Hitler Berlin’e kadar geri çekilmek zorunda kalmıştır. Berlin’de savaştan kaçtığı süreç sırada intihar ettiği belirtilen Hitler ile ilgili şaşırtıcı iddialar gündeme geldi.

Hitler İle İlgili İddialar 

ABD’de yayınlanan belgelerde Hitler’in aslında İkinci Dünya Savaşı sırasında ölmediğini savaştan kaçarak Kolombiya’da 1955 yılına kadar yaşadığını iddia ediliyor. ABD Haberalma Teşkilatının (CIA) yayınladığı belgelerde bir ajanın muhbir arkadaşından aldığı bilgiye göre eski SS subayının Hitler’le bağlantı kurduğu Kolombiya’nın Tanju kentinde Hitlerle görüşmeler yaptığını ileri sürdü. Ayrıca Hitler’in burada soyadını değiştirdiği iddiaları da belgelerde yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir