Gündem, Sağlık

HIV’li Genç Kadının Skandallı Sezeryan Ameliyatı

  •  Sağlık Bakanlığı Yaptığı Açıklamada Hiv'li olduğu için ameliyat edilmediği iddialarıyla alakalı Sağlık Meslekleri Kurulunun görev,sorumluluk ve yetkileri çerçevesinde gerekli adımları atacağını açıkladı.

Güneydoğu'da geçen hafta yaşanan olayda Diyarbakır Kadın Doğum Hastanesinden hıv tadığıöğrenilince Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilmişti.16.00 civarı hastaneye gelen hamile genç kadının ameliyatına nöbetçi doktor olan Doç. Dr F.F girmek istememesinin ardından acil serviste 5 saat bekletilen kadının ameliyatını bölüm şeflerinden Doç. Dr. E.A. nın yapacağı fakat koruyucu elbise ve malzemelerin olmadığı için Diyarbakır Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’nden istenmesinin ardından 21.30'da doğumhaneye alınıp tekrardan malzemelerin gelmesi beklendi.Beklenen malzemelerin gelmesinin ardından 22.45 de ameliyata başlandı fakat henüz 2 aylık asistan D.D nin eline iğne batması üzerine bariyerli eldivenlerinde koruyuculuğunun tam anlamıyla olmadığı belirtilmişti.

Operasyon sonucu dünyaya gelen bebek müşade altına alınmış ve hıv'li kadın kendisine şehirlerarası kamyon süren kocasından bulaştığı açıklanmıştır.3.çocuğunu dünyaya getiren kadının bundan önceki doğumlarında böyle sorunlarla karşılaşmadığını dile getirdi.

Hıv taşıdığı gerekçesiyle ameliyata alınmayan hasta ile ilgili Bakanlık;"Bakanlığımız söz konusu iddialarla ilgili olarak Sağlık Meslekleri Kurulumuzun görev, sorumluluk ve yetkileri çerçevesinde gerekli adımları atacaktır.Sağlık Meslekleri Kurulumuz, bu safhaların tamamlanmasının ardından gerekli çalışmaları yapacaktır.

Ancak Kurulumuzun çalışma usulleri gereği öncelikle ilgili üniversite tarafından gerekli inceleme ve soruşturmalar yapılarak sonucun, Sağlık Meslekleri Kurulumuza intikal ettirilmesi gerekmektedir.

 Sağlık Bakanlığı olarak, tedaviden imtina etmek veya hasta seçmek gibi hekim meslek etiğiyle bağdaşmayan davranışları tasvip etmiyor; bu ve benzer davranışların tespiti halinde gerekli yaptırımların uygulanacağının kamuoyunca bilinmesini istiyoruz" denildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir