Medya

Hollywood Bu Utanç Listesi İle Çalkalanıyor

Küresel sinemanın dümenindeki Hollywood‘da bugünlerde en çok sorulan soru ‘Yeni film projeleri neler?’ ya da ‘Hangi film daha çok gişe yapacak?’ değil, ‘Sırada kimin taciz skandalı var?’ sorusu halini aldı. Ekim ayında başlayan ve art arda birçok ünlü ismin suçlanmasıyla büyüyen Hollywood’da olayların, yıllardır kimsenin konuşmaya cesaret edemediği bir ‘istismar kültürü’ne ışık tuttuğu ifade ediliyor.

Harvey-Weinstein-hollywood-utanc-listesi.jpg

Harvey Weinstein

Weinstein sadece birkaç ay öncesine kadar ABD’nin en önemli yapımcılarından birisi olarak kabul ediliyordu. Ancak her şey 5 Ekim’de değişti. New York Times gazetesi yayınladığı haberde, Weinstein’ın yıllar boyunca sistematik olarak onlarca kadını taciz ettiğini yazıyordu. Haberin ardından aralarında Angelina Jolie ve Gwyneth Paltrow gibi ünlü isimlerinde olduğu 50’den fazla kadın Weinstein’i tacizle suçladı.

Kevin-Spacey-hollywood-un-utanc-listesi.jpg

Kevin Spacey

Oscar ödüllü aktör Spacey hakkında ilk iddiayı ortaya atan kişi Star Trek: Discovery dizisinde rol alan aktör Anhony Rapp oldu. Rapp, BuzzFeed haber sitesine verdiği bir röportajda 14 yaşındayken Spacey’nin evindeki bir partiye götürüldüğünü, orada Spacey’nin kendisiyle cinsel ilişkiye girmeye çalıştığını anlatıyordu. Spacey, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda “Hatırlamıyorum. Eğer böyle bir davranışım olduysa özür dilerim” diyordu. Ancak ünlü aktör aynı açıklamada eşcinsel olduğunu da ifade etmişti. Taciz iddialarına yanıt verdiği açıklamada eşcinsel olduğunu kamuoyuyla paylaşarak gündemi saptırmaya çalışmakla suçlanan Spacey, LGBT topluluğunun da tepkisini çekti.

Dustin-Hoffman-hollywood-utanc-listesi.jpg

Dustin Hoffman

Bir diğer Oscar ödüllü aktör Dustin Hoffman hakkında taciz iddiaları ortaya atılan son isimlerden. Hollywood Reporter dergisi için bir yazı kaleme alan yazar Anna Graham Hunter, 1985 yılında 17 yaşında bir stajyerken Death of a Salesman filminin çekimleri sırasında Hoffman’ın ‘poposunu ellediğini ve kendisine cinsel içerikli sohbetler yaptığını’ anlattı. Hoffman ise dergiye yaptığı açıklamada özür dilediğini belirterek, “Kadınlara büyük bir saygım var, eğer yaptığım herhangi bir şey onu rahatsız edecek bir konuma soktuysa özür dilerim. Ben aslında böyle biri değilim” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir