Dünya, Haberler

İblid’de Başlayan Çatışmanın Türkiye’ye Etkileri Ne Olur?

Yaşanan çatışmanın uzun namlulu silahlarla gerçekleştirildiği belirlendi. Özgür Suriye Ordusu ve Heyet TAhrir El Şam arasında bir çatışmanın yaşandığı belirlenen olayda ortaya çıkan sesler Türkiye sınırında bulunan Reyhanlı ilçesine kadar ulaşmış bulunmakta.

iblid.jpeg

Askeri Personel Ve Araç Sevkiyatı Yapılmaya Başlandı

Özgür Suriye Ordusu ile Heyet Tahrir El Şam arasında yaşanan çatışmalarda uzun namlulu silahlar kullanıldığı tespit edildi. Türkiye’nin Reyhanlı ilçesinde bulunan Oğulpınar Karakolunda duyulan çatışma seslerinin ardından karakola askeri personel ve araç sevkiyatı yapılmaya başlandı.

Özgür Suriye Ordusu Nedir Ve Kimlerden Oluşur?

Suriye Arap Cumhuriyetinde kurulmuş olan Özgür Suriye Ordusu’nun temel hedefi Suriye lideri olan Beşar Essad’ı devirmektir. Furat Kalkanı operasyonunun yapıldığı sırada Türk Silahlı Kuvvetlerine sağlamış oldukları destek ile adını sık sık duymaya başladığımız Özgür Suriye Ordusu silahlı bir örgütten oluşmaktadır. 2011 tarihinde kurulmuş olan ördüyün başında ise Riyad El- Esad bulunmaktadır. Örgütün büyük bir çoğunluğu daha önce Suriye ordusunda görev yapmış Beşar Esad’a bağlı olan ordudan ayrılmış subay ve askerlerdir. Örgütün çoğunluğunu bu şekilde profesyonel olmuş olan askerler oluşturmaktadır. Suriye Ulusal Konseyine bağlılıkları ile de bilinen örgüt Suriye iç savaşında rejimi yıkmak istemişler ve bu nedenle de bir araya gelmişlerdir.

iblid-catisma-sesleri.jpg

Suriye Arap Cumhuriyetine bağlı olarak çalışan askerleri kendileri hazırladıkları ve sanal ortama yükledikleri videolar ile kendi aralarına çağıran ve Suriye Arap Cumhuriyetine bağlı kalmamalarını söyleyen Özgür Suriye Ordusu hazırladıkları pek çok video ile dünyada da ilgi buldu. 40.000 adet askerin kendi örgütlerine bağlı olarak çatışmaya katıldıklarını bildirmiş olsalar da gerçekte Özgür Suriye Ordusunun tam olarak kaç kişiden oluştuğu net olarak bilinmemektedir. Girdikleri bir kaç çatışmada sivillere ateş açmış olmaları ve pek çok gösteriyi zor ve şiddet kullanarak bastırmaya çalışmalarından dolayı aralarından bir ara oldukça asker ayrılmıştır.

  1. İblid'de Başlayan Çatışmanın Türkiye'ye Etkileri Ne Olur?

    1. Savaş Kapıda!
    2. Türkiye'yi etkilemez
    3. Türkiye operasyon kararı almasa da etkilenir
    4. Fikrim Yok
    4 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir