Haberler, Siyaset

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan Dikkat Çeken Kandil Açıklaması

Plan bütçe komisyonunda konuşma yapan Süleyman Soylu; ‘Sınırımızın 25 kilometre ötesindeki kampların tamamını yıkıp geçeceğiz, Kandil’e gidip oturacağız, orada bizim gücümüzün ortaya konulduğunu göreceğiz’ dedi. Mecliste şaşırtıcı açıklamalar yapan soylu; ‘Kızımın etrafından 3 kere DHKP-C’liler alındı. Neyini kaybedersem kaybedeyim bu örgüt tarihin en acı dönemini yaşayacak. Sabahları evden oğlumun ve kızımın öldürüleceğini düşünerek çıkıyorum. Buna alıştırıyorum kendimi’ şeklinde açıklama yaptı.

IŞİD’in Türkiye’yi Tehdit Etmesi Sorusuna Nasıl Karşılık Verdi?

Plan bütçe konuşmalarında gazetecilerin sorularını yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; Rakka’dan tahliye edilen IŞİD’liler Türkiye için tehdit oluşturur mu? Sorusu üzerine ‘Hayır, daha önce ABD merkezli düşünce kuruluşu  Soufan Center’ın da çok yanlış bir açıklaması oldu. ‘Sanki orada IŞİD’in içerisindeki Türklerin Türkiye’ye geldiği ve Türkiye için tehdit oluşturduğu…’ Bu, tamamen Dışişleri Bakanlığından alınan bir bilginin çarpıtılmasıdır. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değildir. Orada Dışişleri Bakanının söylediği, sınırın ötesinde BM’nin birtakım kamplarında bulunan ve bizim haberimizin olduğu, IŞİD’le ilişkisini olduğunu düşündüğümüz veya düşünülen Türk sayısıdır. Takipte bunların çocukları, kadınları… Kimisi eşi çatışmada ölmüş, onlar böyle gruplar. Soufan Center, zaten özür diledi resmi bir bilgiyi çarpıtarak verdiği için. Ama bizim kamuoyumuz da çok makes bulmadı. Böyle bir tehdit algılaması bizim açımızdan şu anda elbette söz konusu değildir.’ Dedi.

Süleyman Soylu PKK’nın Bitirilmesi Konusunda Neler Söyledi?

Yaptığı açıklamalarda şimdiye kadar hiçbir zaman ‘PKK şu gün bitecek’ diye bir cümle kurmadığını ifade eden Süleyman Soylu; bu konuda sadece süreç tanımı yaptığını ve Türkiye sınırının 25-30 km ötesindeki kampların tamamını yıkacaklarını belirtti. Dünyanın en pahalı arazilerine sahip olduğunu belirten Soylu; ‘Avrupa düne kadar bizi kendi Ortadoğu sınırını koruyacak ülke olarak nitelendirdi. Amerika bizi karakol olarak değerlendirdi: Almanya PKK’yı, FETÖ’yü besliyor’ diyerek terörün dış güçler tarafından nasıl desteklendiği konusuna değindi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir