Dünya

İKİ LİDERDEN DÜNYAYA BİRLİKTEYİZ MESAJI

Kuzey Irak daki gelişmeler için bir araya gelen iki lider bazı anlaşmalar imzaladı. Türkiye, İran’dan daha fazla doğal gaz istedi. Üç gümrük kapısı yarından itibaren 24 saat çalışacak.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarafından resmi törenle karşılandı. İki lider baş başa ve heyetler arası görüşmeler yaptı. iki lider daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

YAPILAN ORTAK AÇIKLAMA

İki ülke ticareti milli para birimi ile yapacak. İki ülke arasında seyahetleri kolaylaştırmak ve ürün ticaretini arttırmak için çalışmalar yapılcak, bunun için 3 gümrük kapısını 24 saat çalıştırma kararı alındı. 

İlk sözü alan Ruhani; iki ülke arasında yatırımcılık ilişkilerinin geliştirilmesi adına İran tarafı Türk tarafına gerekli imkanları ve destekleri sağlamaya hazır olduğunu bildirdi. Türk tarafı da İran'a bunun için hazır olduğunu belirtti. Petrol ve  doğalgaz konusuyla ilgili Türk tarafı İran tarafından daha fazla doğalgaz almaya hazır olduğunu bildiridi. İki ülkenin ilgili bakanları arasında görüşmelerin yapılması kararlaştırıldı. İran tarafı aynı zamanda Türk tarafından yatorom yapmasını istedi. Türk tarafı da yatırımlara hazır olduğunu belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir