Gündem, Haberler

İkinci Eş Bulma Sitesi Artık Kapalı!

Alan adı evlilikci.com olan ikinci eş bulma sitesi kuranlar kendilerini Türkiye’nin ilk Dünyanın üçüncü ikinci eş bulma sitesi olarak tanıtıyordu. Dünyada ağırlıklı olarak İngiltere ve Endonezya yaygın olan sistemin Türkiye’de de açılmış oldu. Fakat büyük tepkiler alan evlilikci.com Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından engellenerek kapatıldı.

Site, Kullanıcılara Kendini Nasıl Tanıtıyor?

Site engellenmeden önce ‘Hakkımızda’ menüsüne girildiğinde, karşınıza ‘Türkiye’nin ilk dünyanın üçüncü (İngiltere ve Endonezya’dan sonra), ikinci eş bulma sitesine hoş geldiniz… Tüm semavi dinlerin izin verdiği ve ülkemiz kültürüne uygun ikinci eş kurumu bazı sorunların çözümüdür; yoksulluk, yalnızlık ve fuhuş gibi… Amacımız insanımızın bu konuda en doğru tercihi yapmasına yardımcı olmaktır.’ Açıklaması gelmektedir. Ayrıca sitede yer alan diğer bilgilerde kullanıcılara profesyonel ve ilgi odaklı görünmek amacıyla bazı detaylar yer alıyor. Bu detaylarda; ‘Evlenmek istemeyen (çesitli sebeplerle) aynı zamanda günah işlemek de istemeyen hanımefendiler. Evlenecek biriyle karşılaşamamış hanımefendiler. Çaresiz bir dönem geçirip, fuhuş ve benzeri yollara sapabilecek hanımefendiler’ gibi cümleler bulunuyor.

Sitenin Kapatılması İçin Şikâyetler Yağdı!

İlerici kadınlar meclisi’ adıyla anılan gurubun, bu sitenin kapatılması birçok başvuru yaptığı olumlu sonuçlar alındığı belirtildi. Gurubun Avukatı Yelda Koçak tarafından sunulan dilekçede; Türk Medeni kanununda yer alan aynı anda iki bireyle evli olmak herkes için yasaktır. Bu durumda ikinci eş bulma amacıyla yapılan her türlü faaliyet de kanuna aykırı olmaktadır. İfadeleri kullanıldı.

Site Kurucuları Nasıl Açıklama Yaptı?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun siteyi kapatması ile site kurucuları sistemi tamamen askıya aldıklarını açıkladılar. Yaptıkları duyuruda ‘amacımız sadece, zaten ülkemizde yaşanan ve Anayasa Mahkemesi kararıyla suç teşkil etmediğini öğrendiğimiz ikinci evlilik olayında insanlarımızın özelikle de mağdur kadınlarımızın en doğru kararı vermesini sağlamaktı. Açıkçası kendimiz içinde ufak bir ek gelir olur diye düşündük’ şeklinde açıklama yaptılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir