İlişkiler, Yaşam

İlişkiyi İlk Günki Gibi Tutmanın 8 Yöntemi

Kadın erkek ilişkisinde ilişkiyi ilk günki gibi tutmanın 8 yöntemi internet ortamında en çok araştırılan konuların başında geliyor. Kadın ve erkek arasında sevginin varlığı, ikili açısından karşı koyulmaz bir çekim gücü yaratır. Sevginin gücü ilişkiyi özel hale getirirken, bu güç yaşanması muhtemel olaylarda ortaya çıkar. Bu olaylar çalkantılı bir yaşamı beraberinde getirse de, sevgi bitmedikçe ilişki devam eder. Bu sebeple ilişkiyi ayakta tutmak için yapılması gerekenler hakkında bilgi edinmek her iki cins açısından önem taşır. İlişkiye gösterilen özen ilk önce çiftlerin kendilerine özen göstermesiyle ortaya çıkacaktır.

İçerik Navigasyonu

İlişkinize Zarar Vermemek İçin Almanız Gereken Önlemler

Uzun süren evlilik ya da ilişkiler aslına bakıldığında bir alışılmışlık hissiyatına sebep olur. Her gün aynı şeyleri yaşamak ve çiftlerin birbirine eski ilgiyi göstermemesi ilişkiye zarar verecek sebeplerdendir. Bu durumu önlemek için;

  • Alışılmışın dışında bir yemek konsepti hazırlayın,
  • Partnerinize hoş sürprizler yapın,
  • Giyim tarzınızın dışına çıkarak ona farklı görünün,
  • Sevmeseniz bile onun sevdiği şeyleri yapın,
  • Onu düşündüğünüzü gösteren tavırlar sergileyin,
  • Ailesi hakkında çok sert görüşler bildirmeyin,
  • Her davranış ya da hareketine müdahale etmeyin,
  • Partnerinizi başkalarıyla kıyaslamayın,
  • Başkalarını iyi gösterecek tarzda görüş belirtmeyin, onu rencide etmeyin.

Bu seçeneklerin en az iki tanesini uyguladığınızda ilişkinizin zarar görmesini önlemek için ilk adımları atmış olacaksınız.

Tanışma Gününüzü Hayatta Tutun

Evli ya da sevgili olsanız da ilk tanışma gününüzü birbirinize unutturmayın. Konuşmalarınızda zaman zaman o günlerin ahenk ve büyüsü güzel sözlerle geçsin. Bu unutulmazlık o ilk anki büyüyü hep hissetmenizi sağlayacaktır. Eşinize o ilk buluşmanızda yaşadığınız heyecanın her boyutunu anlatın.

Size ne ifade ettiğini, duygularınızı, onunla ilgili düşündüklerinizi ve tüm detayını uzata uzata paylaşın. İlk görüşte hissettiklerinizi abarta abarta onunla paylaşın. Bu konuyu ona her anlattığınızda daha farklı sözlerle ifade edin. Belki o bu durumu kısa kesmek isteyebilir. Eğer böyle bir tavır takınırsa o ana dair kendisini övücü sözler söylemeyi ihmal etmeyin. Bu sözler kendisini çok tarz ve özel hissetmesini sağlayacaktır. Hatta size başka neler olmuştu tarzında sorular sormasını sağlayabilirsiniz.

Arkadaş Ortamlarına Katılın

Eğer uzun bir ilişki yaşadınız ya da evliliğinizin monotonlaşmaya başladığını düşünüyorsanız, eski arkadaşlarınızla bir araya gelin. Sizlerle anıları olan arkadaşlarınızla yaşayacağınız sohbet ortamı, sizleri geçmiş yıllara alıp götürecektir.

Bu ortam sizin eş veya sevgilinizle sıcak bir samimiyet yaşamanıza sebep olacak ve bu ortam sizi birbirinize yakınlaştıracaktır. Eski yaşadıklarınız, ilginç ve komik olayları konuşmak, geçmişteki en özel anları da her iki tarafa da hatırlatmaya yetecektir.

Herşey İçin Bir Zaman Belirlemeyin

Herşey için bir zaman belirlemek kadınların yapmış olduğu bir varyasyondur. Bu durum iş, temizlik, yemek yeme, duş alma hatta cinsellikte bile geçerlidir. İlişkiniz hangi aşamada olursa olsun ilişkiyi ilk günkü gibi tutmak için küçük kaçamaklara izin verin. Eşiniz sizi öpmek için yatağa girmeyi beklemek zorunda kalmasın.

Size sarılması için ya da sevişmek için bir zaman belirtmeyin. İlişkinizin ilk günlerinde size nasıl ilgi duyuyor ve sarılıyorsa yine aynı ilgiyi duyduğu an bu girişimde bulunması için ona fırsat verin. Sürekli olarak cinsellikten kaçmak eşinizi strese sokacak ve sizin onu bu konuda dışladığınızı düşünecektir. Düzenli bir cinsel ilişki ilişkileri atakta tutan özel bir durumdur.

Birlikte Gülmeyi İhmal Etmeyin

Gülmek, çoğu sıkıntıyı yok eden güzel bir ilaçtır. İlişkiyi canlı tutma bakımından da gülmek doğru bir tercihtir. Onu etkileyen ve güldüren şeylere siz de gülün. Hatta ona gülebilmesi için zemin hazırlayın. Sıkıntı yaşadığı konu, kişi ya da durumlar bakımından espri yapmasını sağlayın ve yaptığı espri komik olmasa da mutlaka sizde gülün. Birlikte gülmek için;

  • Gülmek için sebep hazırlayın,
  • Farklı konuşmalar yapın,
  • Sevmediğiniz kişiler hakkında konuşun,
  • Gülmek için mizah

Beklemeyin. Gülmeyi çoğalttığınızda birlikte yaşadığınız her duygu gibi mutluluğu da yaşayacağınız gerçeğini ayakta tutmuş olacaksınız. Sizinle yalnızca duygusal olması gerektiğini aklından çıkarmak için onu güldürecek konseptler hazırlayın.

Seksi Ertelemeyin

Mutlu geçen her ilişkide güzel bir cinsel yaşam yer alır. Kadın erkek ilişkilerini canlı tutan en önemli öğe cinsel birliktelikten alınan tattır. Bu nedenle cinselliği hiçbir zaman ertelemeyin. Hatta cinsellikte monotonluktan uzak olmak için konseptler hazırlayın. Partneriniz sizin ona yaşattıklarınızı başkasında bulamayacağından emin olsun. İlişkinizin ilk günkü heyecanına sahip olması için;

  • Yatağa girerken pasif olmayın,
  • Gösterişli ve şuh olun,
  • Onu kışkırtıcı ve iç gıcıklayıcı tavırlar takının,
  • Karşı koyulmaz bir görünüm tasarlayın,
  • Seks sizi mutlu etsin,
  • Eşinize onunla birlikte olduğunuz için mutlu olduğunu hissettirin.

Bu hazırlıkları ona farkettirmeden yapabileceğiniz gibi, birdenbire de yapabilir, çok daha hoş olabilirsiniz.

Uzak Olduğunuz Zamanlarda Sürekli Telefonlaşmayın

İlişkileri huzursuz hale getiren en önemli konu sürekli iç içe olmaktır. Bu nedenle yanlız olduğunuz yani birbirinizden ayrı olduğunuz zamanlarda partnerinize sizi özlemesi için süre verin. Evliler bakımından bunu uygulamak şarttır.

Eşler eve birbirlerini özleyerek girdiklerinde mutluluk çok daha büyük boyutlarda oluşacak ve kendiliğinden ortaya çıkacaktır. Sürekli telefon açıp nerdesin, ne yapıyorsun, kimlerle birliktesin tarzında sorular sormayın.

Telefonu meşgul olduğunda sorgulamaya kalkmayın. Bu durum bir süre sonra telefona dahi cevap vermek istememesine sebep olabilecektir. Sizden gelecek olan telefona heyecanla cevap vermesi için onu sık sık aramayın. Rahat bırakın ancak güveninizi kötüye kullanmaması bakımından da onu ufak sözlerle ikaz edin. Bunun bir ikaz olabileceğini anlamaması için sözlerinizi dikkatli seçin.

Sevdikleriniz Ve Sevmedikleriniz Aynı Kişiler Olsun

Bir ilişkiye zarar veren özel konulardan biri de, başkaları için tartışma yaşamaktır. Bu durum en çok da çiftlerin aileleri konusunda yaşanır. Sizin ve partnerinizin sevdiği kişiler ya da sevmediği kişiler ortak olduğunda gereksiz tartışmaları önlemiş olursunuz. Bu durum sizi en yakınlarınıza karşı bile birbirinize yaklaştıracaktır.

Etrafınızdaki insanların yanlış ya da doğrularına karşı aynı düşünceye sahip olduğunuzda karşıt görüşler sayesinde boşu boşuna tartışmaktan kurtulmuş olacaksınız. Bu kişi ister sizin anneniz ya da aileniz olsun ister onun aynı fikre sahip olduğunuzda başkaları yüzünden tartışmak zorunda kalmayacaksınız.

Giyim Kuşam Seçimleriniz İtinalı Olsun

Onunla ilk tanışmanızda ne derece itinalı ve özenli giyindiğinizi hatırlıyor musunuz? O halde ilişkinizin süresi ne olursa olsun ilk günkü heyecanı ona tekrar yaşatmalısınız. Bu nedenle eski, kötü ve yıpranmış giysilerinizi ev içinde giymekten vazgeçmelisiniz. Evliyseniz ev içinde eşinizin babaannesi gibi giyinmekten vazgeçin.

Sizi ev ortamında da beğenmesini sağlayacak giysiler tercih edin. Özellikle yatağa girerkenki giyim tercihiniz ve kendinize gösterdiğiniz özene çok dikkat edin. Bu tercihiniz ilişkinizin zedelenmesini ortadan kaldıracaktır. Sizin bakımsız halleriniz karşı tarafa ilişkinize değer vermiyor izlenimi verecek bir konudur ve bu durumu asla ihmal etmeyin. Görüntü ve tarzınız her an eşinizi etkilemek için uygun olmalı ve size ilgi duymasına sebep olmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir