İlişkiler, Sizce

İlk Buluşmada Nasıl Davranmalı, Ne Giymeli?

İlk buluşmalar en heyecanlı olanlardır. İki tarafta gergin, iyi bir izlenim bırakmak için telaşlı olur. Herkes kendini olabildiğince iyi tanıtmak ister.

İlk buluşmalar için birkaç tüyo hazırladık. Keyifli okumalar dileriz.

ilk-bulusmada-uzak-durulmasi-gereken-mekanlar.jpg

  1. Kendiniz olun. Biraz klişe gibi olabilir ama o kadar çok insan olmadığı biri gibi davranıyor ki bir kere uyarmak gerekiyor. Bırakın karşınızdaki kişi sizi olduğunuz gibi tanısın, sevsin. Böylesi çok daha sağlıklı olacaktır.
  1. Karşınızda kişiyi tanımaya çalışın. Kendinize dikkat edin, hep siz mi konuşuyorsunuz. Sürekli kendinden bahseden biri gibi görünmek istemezsiniz. Karşınızdakine de sorular sorun. Konuşulması kolay bir insan olduğunuzu gösterin. Buluştuğunuz kişinin hareketlerine, vücut dilinin verdiği sinyallere dikkat edin.

ilk-bulusmada-uzak-durulmasi-gereken-seyler.jpg

  1. Konuşkan olun. Sus pus kaldığınızı mı fark ettiniz? Bu da iyi bir işaret sayılmaz. Siz de bir şeylerden bahsedin. Karşınızdaki kişinin de sizi tanımak için orada olduğunu unutmayın. Sevdiğiniz müzikten, ailenizden, işinizden bahsedin. Çok sıkıcı olmamak kaydıyla her şeyi anlatabilirsiniz.
  1. Dürüst olun Karşıdaki kişinin sizi böyle daha çok seveceği düşündüğünüz için yalan söylemeyin. Daha başında yalanlar üzerine kurulmuş bir ilişkinin geleceği çok parlak olmayacaktır.

ilk-bulusmada-yapilmamasi-gerekenler.jpg

  1. Buluştuğunuz kişiyi sosyal medyada stalkladığınızı belli etmeyin. Kendinizi ele verecek şeyleri bir anda söylememeye çalışın.
  2. Eski sevgilinizden mümkün olduğunca bahsetmeyin. Bu hala onu unutamadığınızı gösterecektir. Ya da buluştuğunuz kişiyi ondan daha iyi olması için bir tür yarışma içine sokmuş gibi görünebilirsiniz.
  3. Buluştuğunuz kişiye iltifat edin. Bu aranızdaki gerginliği azaltacaktır. Kıyafetine, saçına iltifatta bulunun. Komik ya da çok nazik olduğunu da söyleyebilirsiniz. Parfümünün güzel koktuğunu da söyleyebilirsiniz.
  4. Doğru kıyafetleri giydiğinize emin olun. Kişiliğinizi yansıtan bir şeyler seçin. Çok aşırıya kaçmayın. Makyajınızı da sade yapmalısınız.
  5. Yıkanmış, temiz kıyafetleri tercih edin. Parfüm sıkmayı unutmayın.
  6. En önemlisi güler yüzlü olun. Güzel bir gülüşün düzeltemeyeceği hiçbir şey yoktur.
  1. Peki siz ilk buluşmada nasıl davranıyorsunuz?

    1. En şık kıyafetlerimi giyerim, ortamı kasıp kavururum.
    2. Esprilerimle karşıdakini gülme krizine sokarım.
    3. Buluştuğum kişinin söylediği şeyleri sürekli kafama not alırım.
    4. İlk buluşma mı? Nerden alınıyor bu?
    1 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir