Kültür, Tarih

İlluminati Nedir? İşte İlluminati İle İlgili Tüm Gerçekler!

Hepimiz adını duyduk ama tam olarak “nedir, ne yapar, yapısı nasıldır” sorularına bir türlü tatminkar cevaplar alamadık. Gerçekten var mıdır bu İlluminati denen şey? Yoksa sadece bir komplo teorisinden mi ibaret? Özellikle, sıkı bir Kurtlar Vadisi hayranıysanız, İlluminatiye büyük bir ihtimalle inanıyorsunuzdur. Ee, Gladyodur, Karanlık şövalyelerdir, Tapınakçılardır falan, az uğraşmadı bunlarla Polat abimiz. Gelin hep beraber, bu İlluminati denen şey nedir, bir “göz” atalım.

illuminati-gercek-midir.jpg

İlluminati Gerçek Midir?

Evet, en azından bir süreliğine öyleydiler. İlluminati, İlluminati Düzeni veya Bavyeran İlluminati olarak 1 Mayıs 1776’da kuruldu. Örgütün kurucusu olarak Alman filozof Adam Weishaup’tun adı geçiyor. Gizli bir örgüt olarak kuruldular ve temelde Roma Katolik Kilisesine karşıydılar. İnsanları “aydınlatmak” istiyorlardı. Örgüt, Bavyera yönetimi tarafından 1777’de kapatıldı. Ondan sonra, örgütün yer altına çekildiğine inanılıyor.

illuminati-ayini.jpg

Günümüz İlluminati Örgütünün Amacı Ne?

Teorisyenlere göre, örgütün amacı “Yeni Dünya Düzeni” oluşturmak. Oluşacak bu yeni düzende dünya tek bir güç tarafından yönetilecek. Kulağa ilginç geliyor değil mi? Kafanızda bir şeyler canlandı gibime geliyor. Bu amaçla, İlluminatinin filmleri, müzik dünyasını, bankaları, hükümetleri kontrol ettiği söyleniyor.

illuminati-gercek-mi.jpg

Hangi Olayların Arkasındalar?

Örgüt gizli bir örgüt ve bu kadar da güçlü olarak bilindiği için, komplo teorileri de havada uçuşuyor haliyle. Bugüne kadar İlluminatinin ismi birçok olayla beraber anılmıştır. Bunlardan bazıları, Fransız İhtilali, 11 Eylül saldırıları, John F. Kennedy’nin, Prenses Diana’nın ve hatta Michael Jackson’ın ölümü bile.

Üyeleri Kimler?

Örgüt gizli olduğu için haliyle örgüt üyeleri de gizli. Hatta, örgüt üyelerinin kod isimler kullandıkları bile söyleniyor. Yahoo! Haber sitesi, İlluminati üyesi olduklarını düşündükleri bazı ünlü kişilerin isimlerini yayınlamıştı. Kimler yok tu ki bunların arasında. Beyonce, Lady Gaga, Rihanna, Kim Kardashian, LeBron James (Kral sen de mi?) bu isimlerden bazıları.

Örgütün Kullandığı Simgeler Nelerdir?

Örgütün en bilinen simgesi “tek gözdür. Amerikan 1 dolarında bulunan “Piramit ve gözün” de örgütün simgelerinden olduğu söyleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir