Seyahat, Yaşam

İnsanlar Bu Adada Kayboluyor!

Panama’da ki Isla Coiba adası tam bir Issız ada özelliği taşıyor.  Güney Amerika’ya geçiş güzergahında olan Panama’nın onlarca adasından bir tanesi Isla Coiba adası görenleri kendine hayran bırakıyor. Muhteşem kumsalları, sıcak ,berrak , turkuaz mavisi denizi ,!el değmemiş palmiye ağaçları ve henüz balta girmemiş bakir ormanlarıyla  olağanüstü güzellikler barındırıyor.

İçerik Navigasyonu

Gizemli Ada

Isla Coiba  Adası muhteşem özelliklerinin yanı sıra  bir de gizemiyle konuşuluyor.  Ada çevresinde köpekbalıklarının dolaşması ayrıca adanın içinde zehirli yılan ve sürüngenlerin bulunması bölgeye bir hapishane yapılmasına neden olmuş, ancak bu hapishane gizemli olan olaylarla gündeme gelmiş. Suçluların kaçması olanaksız gibi görülen hapishanede en ağır suçlardan ceza alan mahkumlar yatmaktaymış ancak bu suçlar içinde siyasi suçu  olanlar bir şekilde hapishaneden yok oluyorlarmış. 2005 yılında kapatılan hapishane Unesco dünya  mirası listesine alınmış.

Bilim İnsanları Ve Doğa Severlerin Uğrak Noktası

Isla Coiba adası  biyolojik çeşitliliği ile bilim insanlarının da dikkatini çeken yerlere arasında. Bölgede çok sayıda yerel hayvan türü bulunmakta, ayrıca nesli tükenmekte olan Macar papağanına ve ibikli kartala da ada evsahipliği yapmaktadır.  doğa severler ve adaya ilgi duymaktadır .

Yer üstü çeşitliliği kadar yer altı çeşitliliği de adada mevcut olmaktadır.

Dalgıçlar İçin Bulunmaz Nimet

Isla Coiba adası yer üstü zenginlikleri ile ve çeşitlilikleriyle olduğu kadar yer altı zenginlikleri ile de insanları büyülüyor dünya üzerinde alınacak ve hayran kalınacak nadir yerlerden bir tanesidir. Çok çeşitli balık türleri ile karşılaşabilecek olan dalgıçlar bu nadir güzellikleri kaçırmayarak bölgeye gitmelidir.

Bölge Halkı Turizme Açılmasından Yana Değil

Bu muhteşem güzellik ve doğaya sahip olan  Isla Coiba Adası’nın ada halkı tarafından turizme açılması istenmiyor, doğal güzellikleriyle ve nadir bulunan türleriyle adanın doğal yaşamı korumak  isteyen ada halkı bölgeye çok turist  gelirse adanın doğal güzelliklerinin bozulacağından korkuyor ve bölgeye çok sayıda turist gelmesini istenmiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir