İlişkiler, Yaşam

İnsanları Anlamanın 9 Altın Kuralı

 İnsanları anlamak istiyorsanız ilk olarak ne söylediklerini dinlemeniz gerekir. Unutmayın ki karşınızdaki insanı en iyi kendinize yakın tutarak anlayabilirsiniz. İşte insanları anlamanın 9 altın kuralı;

1) Temel davranışları anlayın

İnsanların temele sergiledikleri birbirinden farklı davranış modelleri mevcuttur. Örneği bir konuşma sırasında sizinle göz teması kurmaktan kaçınabilirler, kollarını çapraz bir şekilde bağlayabilirler ve bunun gibi bir sürü davranış. Bu temel davranışları anlamanız, karşınızdaki insanı tanımlamanıza da yardımcı olacaktır.

psikolojik-destek-alan-insanlar.jpg

2) Garipliklere dikkat edin

Rutin davranışlarından çıktığı zaman karşınızdaki insanın bir sorunun olduğunu anlayabilirsiniz.

3) Seslere dikkat edin

Anlamak istediğiniz kişinin ses tonundan nasıl bir karaktere sahip olduğunu tanımlayabilirsiniz. Örneğin güçlü bir ses tonuna sahip kişiler genellikle özgüveni yüksek olanlardır.

4) Yürüyüşlerini ezberleyin

Bir insanın yürüyüşünden kendisine ne kadar güvendiğini çıkarılmayabilirsiniz. Eğer ki karşınızdaki insan önüne değil de yere bakıyorsa güven problemi yaşıyordur.

psikolojik-destek-nedir-iletisim-sorunlari.jpg

5) Temel prensiplerini tanımlayın

Her bireyin belirli prensipleri vardır. Bunları anlamak için de karşınızdaki kişiye belirli sorular sormanız gerekir. Bu soruların cevaplarına göre kişinin temel prensiplerini anlayabilirsiniz.

6) Sözcüklere dikkat edin

Kişilerin konuşurken sarf ettiği kelimeler karakterlerini yansıtır. Özellikle fiiller, düşünce biçimlerini anlamada size yol gösterecektir. Ayrıca lakap takmayı çok seven kişilerin de yine özgven promlebi yaşadıkları ortaya çıkartılmıştır.

7) Yüz ifadelerine dikkatlice bakın

İnsanların yüz ifadelerinden nasıl bir duygu durum içerisinde oldukları anlaşılabilir.

8) Davranışlarını kıyaslayın

Diğer insanlardan daha farklı davranan kişilerin üzerinde daha çok durun ve bu davranışları kıyaslayın. Bu farklılığın nedenini ortaya çıkartmaya çalışın.

9) Jest ve mimikleri dikkatle takip edin

İnsanlar baskı altında ya da herhangi bir konuda normal bir olaydan bahsediyorken jest ve mimikler kullanırlar. Bu tarz hareketlerin nelerden kaynaklandığını gözlemlerseniz, karşınızdaki insanın ne anlatmak istediğini daha net bir şekilde anlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir