Teknoloji

İphone 8 İle Birlikte İOS 11 Yayınlanacak Ve Tüm İphone’lar Değişecek!

İphone 8’in çıkmasına sayılı günler kalmışken eski modellerde yeni yazılım indirilemeyeceği için iphone severler bu duruma üzülebilir.

İOS 11 Hangi Modellerde Kullanılabilecek?

Yeni özellik ve şaşırtıcı fonksiyonları ile gelecek olan ios 11; İphone 7 plus, İphone 6s, İphone 6s plus, iphone 6, 6 plus, SE modelleri, 5S modellerinde kullanılabilecek. İphone 5C  ve ondan önce çıkan modellerde bu yazılım kullanılamayacak.

iphone-8-render-ne-zaman-cikiyor-1.jpg

İphone’ların Bilinmeyen Özelikler Nelerdir?

Birçok kullanıcı bu telefonlarda pek çok özelliği kullanmamakta veya bilmemektedir. Mesela; maps uygulamasında haritanın üzerine geldiğinizde alt sağ tarafta yer alan hava durumu simgesine sert tıkladığınızda bulunduğunuz bölgedeki hava durumu raporunu saatlik olarak görebilmektesiniz.

Özellikle gece karanlıkta en çok işimize yarayan fener ışığının özelliklerini biliyor musunuz? Ekranın alt tarafında yer alan konsolu açarak fener simgesine sert bastığınızda karşınıza parlak ışık, normal ışık ve az ışık seçenekleri çıkmaktadır.

Titreşim seviyesini değiştirebilirsiniz; bunun için ayarlar kısmından seslere gelerek yeni sesli mesaj ve titreşimden sonra yeni titreşim dediğinizde yarat sekmesine girerek ekrandaki herhangi bir noktaya dokunarak kendi istediğiniz titreşimi oluşturabilirsiniz.

iphone-8-ne-zaman-cikacak-1.jpg

İOS 11 Ne Zaman Kullanıma Girecek?  

Apple takipçileri tarafından merakla izlenen her ayrıntı değerlendirilmekte ve ortada birçok iddia dolaşmaktadır. Bu iddialara göre İOS 11 sürümünün Eylül ayının 22’sinde müşterilerine sunulacağı söylenmektedir.  

İOS 11 Sürümünde Neler Değişecek?

32 bit işletime sahip uygulamalar artık kullanılamayacak. İOS 11’de 64 biti desteklemeyen 170 binden fazla uygulama artık kullanılamayacak. 64 bit ve 32 bit arasında performans olarak çok fark olmamakta, sadece 64 bit destekli uygulamalarda sayısal beceri potansiyeli biraz daha yüksektir.

iphone-uygulamalari.jpg

Yeni Sistemin Getireceği Yenilikler Neler?

  • Kişiler bölümünde yeni simgeler gözünüze çarpacak
  • Otomatik wi-fi problemi ortadan kalkacak
  • Cihazın kapasitesini gösteren yeni sekme açılacak
  • Parola simgesi dikey konumda görünecek
  •  İMassage’ler İcloud üstünde saklanabilecek
  • ApplePay üzerinden kullanıcılar birbirlerine para gönderme işlemi yapabilecekler
  • Siri’ye seslenerek dil çevirisi yaptırabileceksiniz
  • Ekran ışığının kullanım şeklinde değişiklik olacak
  • Yeni filtreleme seçenekleri ile fotoğraflar daha profesyonel görünebilecek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir