Teknoloji

İphone X Ve İphone 8 Tanıtımı Apple Tarafından Gerçekleştirildi

12 Eylül tarihinde Steve Jobs Tiyatrosunda gerçekleştiren tanıtımda, Apple Başkan Yardımcısı Phil Schiller merakla beklenen iPhone X ve iPhone8’i tanıttı.

iphone-8-tanitimi-yapildi.jpg

Üç yeni iPhone

Apple, piyasaya üç yeni iPhone sürdü. Böylece, iPhone serisine iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X de katılmış oldu. iPhone 8 ve iPhone 8 Plus, iPhone 7’ye benzese de, iPhone X ise tamamen yeni bir şey.

iphone-8-ve-iphone-8-turkiye-fiyatlari-ne-kadar.jpg

iPhone X

Diğer iPhone’lara benzemeyen bu telefon, bambaşka bir şey. Ön ekran, baştan başa sadece ekran. Diğer iPhonelarda olan ana sayfa tuşu iPhone X’te yok. Süper Retina Display ekranı 1125X2436 OLED bir ekran. Apple ilk defa bir iPhone ‘da OLED teknolojisini kullanıyor. OLED sayesinde siyahlar daha siyah ve diğer renklerde daha zengin gözükecek. Yazıların bile okunması daha rahat olacak. Güç düğmesi telefonun yanına taşınarak “yan tuş” adını alıyor. Yan tuşa uzun süre basmak Siri’yi aktif ederken çift tıklama Apple Pay’i devreye sokuyor. Diğer iki yeni telefon gibi iPhone X de Apple’ın son teknolojisi olan A11 Bionic Çip kullanıyor.

iPhone X’in batarya ömrü de iPhone 7’ye göre 2 saat daha uzun. Yeni iPhone X’te olan bir diğer özellik ise kablosuz şarj imkânı. iPhone X, indüksiyon padi üzerine konularak şarj olabilecek. Apple ayrıca Apple Watch ve iPhone için farklı bölmelere sahip olan şarj edici AirPower’ı da piyasaya sürüyor.

iPhone X’in gelişmiş kamerasıyla daha iyi fotoğraflar çekilebilecek. iPhone X ve iPhone 8 Plus 12 megapiksel kameraya sahip.

iPhone X’te olan bir diğer özellik ise yüz tanıma sistemi. Cihaz yüze tutulduğunda açabilecek. Sistem yüzünüzü tanıyarak telefonunuzu otomatik olarak açacak.

iPhone X, Ekim 27’de 999$ fiyatıyla satışa sunulacak.

iphone-8-ozellikleri-ve-fiyati.png

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus

iPhone X’i yakın zamanda almaya gücü yetmeyecek olanlar için, Apple iki yeni alternatif piyasaya sürüyor; iPhone 8 ve iPhone 8 plus. iPhone 7’ye benzeyen bu yeni ürünler yukarıda da bahsedildiği gibi iPhone X’te olan bazı özelliklere de sahip. iPhone X’ten farklı olarak bu iki telefonda ana sayfa tuşu mevcut. Bu iki telefonda da A11 Bionic çip ve kablosuz şarj etme özelliği mevcut. Bu telefonlarda OLED ekranları mevcut değil. 4K kapasitesinde video çekme özelliği var.

iPhone 8 699$ ve iPhone 8 plus 799$ dan başlayan fiyatlarla Eylül 22’de mağazalardaki yerini alacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir