Dünya, Haberler

İran’a Şok! İsrail, Lübnan’ı Taş Devrine Döndürecek!

İsrail istihbarat bakanı Katz; İran’ın Lübnan içinde füze tesisi kurduğunu, bunun kabullenilemeyeceğini ve askeri harekât düzenleneceğini belirtti. Bu harekâtın çok yönlü bir saldırı olacağını ve taş üstünde taş kalmayacağını ifade etti. Bu olay için ‘bizim kırmızıçizgimiz’ diyen Yisrael Katz, buna her pahasına olursa olsun izin vermeyeceğini belirtti.

İçerik Navigasyonu

Yisrael Katz, Suudi Arabistan’ın Online Haber Portalı Elaph’a Konuştu!

İstihbarat bakanı Katz; İran’ın bölgede hangi faaliyetlerde bulunduğunu çok iyi bildiklerini, askeri operasyonla İran’ın Lübnan’daki faaliyetlerine Suriye’de olduğu gibi engel olacaklarını ifade etti. Çok geniş çaplı operasyon yapacaklarını söyleyen İstihbarat bakanı yaptığı açıklamada sert bir tavır sergiledi.

İsrail Bölgede Savaş Mı İstiyor?

İstihbarat Bakanı Yisrael Katz, yaptıkları tehditler için ülkenin savaş istemediklerini ifade etti. Amerika Birleşik Devletlerinin, Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan ettiğini açıklaması ile birlikte eylem yapan tüm Filistinlilere müdahale den ve gözaltına alan İsrail, arkasına aldığı bu güç ile Lübnan içinde rahatça tehditler savurabiliyor. Tel Aviv’in Suriye’deki savaşta birçok hedefe saldırıda bulunduğu bilinmektedir.

İsrail, İran’a Karşı Suudi Arabistan’ın tarafını Tutuyor!  

Eski tarihlerden beri aralarında düşmanlık olan İran ve Suudi Arabistan karşısında İsrail’in Suudilerle devamlı işbirliği içinde olduğu bilinmektedir. Suudi Arabistan devlet olarak İsrail’i tanımamasına rağmen bölgesel strateji olarak İran’ın güçlenmesine olumlu bakmadıkları için aynı menfaatte iş birliği yapmaktadırlar.

İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot’un Röportajı!

2017 yılı Kasım ayı içerisinde Elaph internet sitesinde röportajı yayınlanan İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot yaptığı açıklama ile şaşkınlık yaratmıştı. Yaptığı açıklamada İran’a karşı Riyad’la tam mutabakat içinde olduklarını ifade etmişti. Tahran’ı bölgenin en büyük tehdidi olarak gördüklerini belirten Eisenkot, bu tehditin ortadan kaldırılması gerektiğini ifade ederek İran’a göz dağı verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir