Dünya, Gündem, Haberler

İran’da Halk Sokaklarda

İran halkının ekonomik sıkıntıları öne sürüp sokağa çılıp yaptığı protestolarda ülkenin karışmasının ardından Meclis Başkanı şöyle bir açıklamada bulundu;hükümet’in, meclis ve yargının halkın taleplerini yerine getirmek için adım atmaya hazır olduklarını dile getirdi.

İran’da ekonomik başlıklı başlayan protestolar yerini hükümet karşıtı bir anlayışa bırakarak ülkenin neredeyse tamamına yayıldı.Bunun üzerine açıklama yapan İran Meclis Başkanı Yardımcısı Ali Mutahhari;İçişleri Bakanlığı, halkın medeni itirazlarını kabul ederek gösteri izni vermekte zorluk çıkartmamalı.Bunun sebebi, hiçbir toplantıya izin verilmemesi, her türlü gösterinin İçişleri Bakanlığı tarafından yasa dışı olarak adlandırılması olabilir.”diyerek  sözlerine devam etti.

İran’da ortalığın karışmasının ardından ABD Başkanı Trump;”İran yönetimi, kendini ifade hakkı da dahil kendi halkının haklarına saygı göstermelidir.”  diyerek protestolara dair değerlenmede bulundu.

İran İçişleri Bakanı protestoların artmasıyla beraber,İran’da meydana gelen bu karışıklığın hiç himseye bir fayda sağlamayacağını bildirerek, “Halkın huzurunu bozanlara karşılık verilecek” açıklamasını yaptı.

Bugün ise İran’daki protestolarda  yaşanan kaoslar sonucu 2 kişi hayatın kaybetti.

  1. Sizce İran Halkı Protestoya Devam Etmeli mi?

    1. Kesinlikle bu kararlılıkla hakkını aramaya devam etmeli
    2. Protestoyla hiç birşeyi elde edilemez hemen son verilmeli
    3. Bu konu hakkında bir fikrim yok
    0 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir