Zengin İçerik

İş Görüşmesine Giderken Bilmeniz Gereken 10 Altın Kural

İş görüşmeleri stres altında olabileceğiniz ve hayatınızın geri kalanında sizi etkileyecek en önemli yerlerden biridir. Ancak stresle başa çıkarak ve bazı altın kurallara dikkat ederek iş görüşmelerinden başarı ile ayrılabilirsiniz. İşte bilmeniz gereken 10 altın kural:

İçerik Navigasyonu

Gidilecek yeri araştırın:

İş görüşmesine gideceğiniz şirketi mutlaka önceden araştırmalı ve öyle gitmelisiniz. Fikriniz olmalı ve şirketle ilgili sorulacak sorulara cevap verebilmelisiniz.

Yanınızda mutlaka bulundurmanız gerekenler:

İş görüşmesine giderken bazı eşyaları mutlaka yanınıza almalısınız. Kimlik, not defteri ve bir kalem, özgeçmiş ve varsa portfolyonuzu çantanızda bulundurmalısınız.

Görüşmeye zamanında gitmek:

Yapmamanız gereken en önemli şey görüşmeye geç kalmaktır. Bu nedenle gidilecek yolları, krokiyi mutlaka bilmeli ve geç kalmamalısınız. Zamanında gitmek ya da 10 dakika önceden hazır bulunmak şirket tarafından olumlu karşılanacaktır.

Cep telefonunuzu kapatın:

İş görüşmesi sırasında telefonunuzun çalmaması ya da ses gelmemesi için telefonunuzu kapamalı ya da sessize almalısınız. Bu size artı puan kazandıracaktır.

 

İstekli ve ilgili görünmelisiniz:

Heyecan ve stres olsa da soğukkanlı olmalı, yorgun görünmemelisiniz. İlgisiz bir görünüm sergilememeli ve istekli olduğunuzu karşı tarafa hissettirmelisiniz.

Beklenen ücreti hemen söylemeyin:

İşveren ücret konusunu açıncaya kadar siz bu konudan bahsetmemeli ve aceleci davranmamalısınız. Ücreti ilk soran siz olursanız bu size eksi puan kazandıracak ve iş yerine önce para ile ilgileniyormuşsunuz hissine neden olacaktır.

Giderken kılık kıyafetinize özen gösterin:

Her iş görüşmesinde farklı kıyafet tercihleri şirkete göre yapılabilir ancak kılık kıyafetiniz her zaman temiz ve özenli olmalıdır. Abartıdan uzak ve işe uygun tercihler yapmalısınız.

Doğru beden dili kullanın:

Beden dili karşınızdaki tarafından iyi algılanmaktadır. İstem dışı olsa bile beden dilinizi doğru kullanmaya özen göstermeli ve mümkünse iş görüşmesine gitmeden beden dili hakkında birkaç ipucu edinmelisiniz.

Düzgün hitap:

Konuşma tarzınız laubali olmamalı ve düzgün hitapta bulunmalısınız. Siz diye hitap etmek her zaman etkileyicidir.

Pozitif düşünün:

Giderken ya da sonrasında ne olursa olsun pozitif düşünün ve stresi engelleyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir