Zengin İçerik

İş Görüşmesine Giderken Nasıl Giyinmeli?

İş görüşmesinde dış görünüş oldukça önemlidir. Öncelikle sizi işe alacak kişi dış görünüşü değerlendirerek sizi işe alacağından oldukça bakımlı ve düzgün giyimli olmanız gerekmektedir. Bu her iş için geçerlidir. Ne yazık ki kıyafet insanlar hakkındaki düşüncelerimizi etkilemektedir kimi zaman iyi kimi zamansa kötü yönde. Örneğin genellikle kirli kıyafet giyinen kişilere karşı her zaman tedbirli ve korkarak yaklaşırlar oysa ki belki de o kişinin işinde kullanması gereken giysiler bu yöndedir.

İş görüşmesine gideceğiniz yere bağlı olarak kıyafet seçiminizi biraz olsun değiştirebilirsiniz. Örneğin başvuru yapacağınız yer bir okul olsun. Okula erkekseniz takım elbise yerine gömlek ve kanvas pantolon ile başvuruya gidebilirsiniz bu iş başvurusu için de geçerlidir bayanlar da da bu durum böyledir şık bir üst ve altına giyeceğiniz kot dışındaki her pantolon türü ile okula başvuru yapabilir veya iş görüşmesine gidebilirsiniz. Eğer iş görüşmesi için çağırıldığınız yer bir plaza veya iş hanı tarzında daha geniş ve daha kapsamlı bir yer ise bu sefer daha resmi kıyafetler tercih etmeniz sizin için daha iyi. Takım elbise ve bu tarzdaki daha gündelik kıyafetten uzak ve resmiyete daha yakın kıyafetler tercih edebilirsiniz.

İlk İzlenim

İlk izlenim oldukça önemlidir demiştik bu durum sadece kıyafet sayesinde kişinin aklında oluşan bir görüntüden elbette ibaret değildir. Kişinin saçı, başı, yüzü de oldukça etkilidir. Konuşmaya başladığınız andan itibaren artık kullandığınız kelimelerden tutun ses tonunuza kadar her şey oldukça önemlidir. Kişinin şive veya lehçe ye sahip olması ne yazık ki bazı işlerde sorunlara neden olabileceği için genellikle aksan da iş veren için oldukça önemlidir. Genel olarak bakımlı olmanız gerekmektedir. Başvuracağınız işin ne tarz da olduğuna dikkat ederek kılık kıyafet seçiminizi ayarlamalısınız. Zaten başvurmadan önce çalışacağınız işle alakalı muhakkak firmalar veya işverenler kısa bir bilgilendirme yaparlar. Eğer yazılı olan şartları sağlayabileceğinize inanıyorsanız önünüzde başvurmaktan ve görüşmeye gitmekten başka pek te bir seçenek kalmamaktadır. Unutmayın dış görünüş oldukça önemli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir