Yaşam

İş Görüşmesine Giderken Yapmamanız Gereken 3 Ölümcül Hata!

İlk intiba oldukça önemlidir ve sizin doğru bir izlenin yaratabilmek için kısıtlı bir zamanınız vardır. İş görüşmeleri için tavsiyeler isteyenlerdenseniz sizi de buraya alalım.

İş görüşmelerinde yapacağınız bazı yanlışlar görüşmede bıraktığınız tüm olumlu izlenimi yok edebilir. İşte kaçınmanız gereken 3 önemli nokta!

is-gorusmesinde-dikkat-edilmesi-gerekenler.png

Rahat olayım derken dozu ayarlayamamak

İş görüşmesinde kendinden emin ve kendine güvenen bir kişi olduğunuz izlenimini yaratmak için gereğinden fazla “rahat” görünmek size kesinlikle eksi puan kazandırır. Heyecanlı olduğunuzu gizlemek için abartıya kaçmayın. Karşınızdaki insan muhtemelen insan kaynakları departmanından olacaktır ve iş görüşmeleri, gelenlerin ufak heyecanlarına anlayış gösterebilecek yapıdadır. Kendinizi rahatlatmak için fazla rahat bir oturuşa veya arkadaşlarla sohbet eder gibi bir üslupta konuşmaya hiç gerek yok.

is-gorusmesinde-dikkat-edilmesi-gerekenler.jpg

Hazırlıksız gitmek

Unutmayın bu işi siz istiyorsunuz, yani size soracaklar bizimle neden çalışmak istiyorsunuz? Başvurduğunuz pozisyon ve şirket hakkında yeterli araştırma yapmadan görüşmeye gitmek, ciddiye alınmamanıza sebep olacaktır.

Eğer şirket hakkında bilgi edinirseniz, soracak sorularınız olacak ve bu sayede karşınızdaki yetkili sizin işini önemseyen ve ne istediğini bilen biri olduğunuz izlenimini yakalayabilecektir.

is-gorusmesinde-nasil-giyinmeli.jpg

Beden dili ve kişisel imaj

İnsanlar ne söylediğinizden ziyade bedeninizle onlara ne anlattığınızı algılıyor. Özellikle kurumsal şirketlerde beden dili üzerine eğitim seminerleri düzenlenerek çalışanların gelişimi desteklenirken, İK yöneticilerinin de mülakatlarda adayları değerlendirmede kullanması amacı güdülüyor. Göz teması kurmak ve gülümsemekle başlayan diyaloglarınızda sorular peş peşe geldikçe savunmaya çekilmiş bir duruş sergilenebiliyor. Bacakları sallamak, elleri yumruk yapmak, kolları göğüste kavuşturmak başlıca savunma hareketleridir.

İş görüşmelerine ayağınızda sandalet ile gitmemeniz gerektiğini biliyorsunuz ancak süslenmeyi abartanların da olumsuz değerlendirildiğini biliyor musunuz? Aşırı renkli kıyafetler, fazla dekolte, aşırı makyaj kadınlarda olmaması gereken unsurlar iken, erkeklerde; fazlaca parfüm sürmek, abartı şekillendirilmiş saçlar ve renkli giyim parçaları iyi değerlendirilmiyor. iş görüşmesine giderken sakal şeklinizi biçimlendirmemek de puan kaybı yaşayacağınız konular arasında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir