Kadın, Yaşam

Işıltılı Saçlar İçin Bakım Yöntemleri

Saçınız gün içerisinde gerek stresten gerekse günlük biriken toz ve kirden cansız, yıpranmış ve tabi sönük görünür. Bu aşmak için kullanılan malzemeler ise sağlık konusunda endişe uyandırır. Kullandığınız ürünleri emin olmadan saç derinizde kullanmanız, kelleşmeyle beraber saç dibinde oluşacak türlü hastalıklara neden olur. Bununla beraber her gün temiz görünmek için de saçı yıkamak doğru değil. Saç dipleriniz yağlanmayla beraber kendini besler. Saçlarınızı her gün yıkamanız daha çok yağlanmasına neden olur çünkü beslenmesine izin vermeden yıkıyorsunuz. Doğal olarak saç daha fazla üretmeye çalışıyor. Saçlarınızı günün temposundan ya da farklı sebeplerden yıkayamadığınız da temiz görünme ihtimalleri var.

İçerik Navigasyonu

Hindistan Cevizi Yağı Masajı

Saçlarınıza Hindistan cevizi yağı ve badem yağını sürün, saç diplerinizden uçlarına kadar yedirin. En fazla 15 dakika bekletin, durulayın. Daha sonra öncekine göre çok daha ışıltılı olduğunu göreceksiniz.

Limon Parlaklığı

Saçınızın biraz daha parlak görünmesini ve güçlenmesini istiyorsanız badem yağı ile karıştıracağınız yeni sıkılmış limon suyunu saçlarınıza sürün. Hem saçlarınızın sönük halini alacak hem de tüm gün ışıltı katacaktır.

Gül Suyu Mucizesi

Saçlarınız daha nemli ve parlak görünmesini istiyorsanız: 150 gr gül suyu ile bir yemek kaşığı zeytinyağını sürüp saçlarınıza masajla uygulayın. Mükemmel bir ışıltı katacak ve günlerce sönmeyecektir.

Zeytinyağı Bakım Kürü

Saça en iyi gelen şeylerden biri de zeytinyağıdır. Özellikle boyadan, sık işlem görmekten zarar görmüş bir saç yapınız varsa en iyi çözüm zeytinyağındır. İki yemek kaşığı zeytinyağını saçlarınızın diplerine temiz bir diş fırçasıyla yedirin. Saç diplerinden uçlara doğru tarayarak yağın tüm saça yayılmasını sağlayın. Eğer çok işlem görmüş güçsüz bir saç yapınız varsa bir gece o şekilde uyuyabilirsiniz. Saçlarınız çok daha parlak çok daha ışıltılı olacaktır. Bunun dışında zeytinyağı ile yapacağınız bir diğer kür ise badem yağı ile birleştirerek olabilir. Çünkü saçın ihtiyacı olan besin ve mineraller zeytinyağı ve bademde bulunmaktadır. Sabah uyandığınızda bir yemek kaşığı zeytinyağına bir tatlı kaşığı badem yağı ekleyerek saçlarınıza diplerden başlayıp sürün. Bununla beraber saçlarınızı tarayıp toplayın ve tüm gün bone içinde bekletin. Yıkayacağınız zaman az şampuan çok su ile yıkamayı tercih edin. Bu durumda saçlar parlayacak ve canlılık kazanacaktır.

Yoğurt Yumurta İkilisi

Saçlarınıza iyi gelecek en iyi kürlerden biri de yoğurt ve yumurta kürüdür. Çünkü yoğurt saçların parlamasını sağlarken yumurta da güçlenmesine yardımcı olur. 1 yemek kaşığı yoğurdun içine bir yumurta kırın yaklaşık 10 dakika bekletin ve durulayın.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir