Dünya, Haberler

İsrail, Suudi Arabistan İle Birlikte Gizli Ortaklı Yaptı Mı?

İran’a karşı birbirine düşman görünenler dost mu oldu? İsrail Enerji Bakanı Steinitz’in Suudi Arabistan ile işbirliği yaparak Tahran’a karşı birlikte hareket edecekleri öğrenildi. Suudilerin, İsrail’den, bu ilişkinin gizli kalması istendiği belirtildi. Bu açıklamalar, İsrail Genelkurmay Başkanı Eisenkot’un ‘Tahran’a karşı Suudi Arabistan ve diğer ılımlı Arap ülkeleriyle beraber hareket ederek tecrübe ve istihbarat paylaşmaya hazırız’  söyleminden sonra yapıldı.

Suudi Arabistan Arap Birliği Dışişleri Bakanlarını Olağanüstü Topladı

İran’ın saldırgan tavırlarına göz yumamayacağını belirten Suudi Arabistan, yapılan zirvenin sonuç açıklamasında Lübnan Hizbullah örgütünü terörist olarak ilan etti. Riyad Ve Tel Aviv’in gizli görüşme içerisinde olduğunu beyan eden İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, birçok Müslüman ülkesi ile önemli derecede gizli bağlantıları olduğunu ve bu bağlantılar utanan tarafın kendileri olmadığını ifade etti. Bundan ötürü bu gizli ilişkilerin gizli tutulmasını isteyenlerin genellikle karşı taraf olduğunu belirtti. İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot, Suudi Arabistan’ın ulusal bir gazetesi ile yaptığı röportajda; ‘İran’a karşı Suudi Arabistan ve diğer ılımlı Arap ülkeleriyle tecrübe ve istihbarat paylaşmaya hazırız’ şeklinde açıklama yapmıştı.

Arap Birliği, İran’ı Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna Şikâyet Edecek!

Arap Dışişleri Bakanlarının yaptığı zirve toplantıda Hizbullah’ın terör örgütü olduğu ortaya koyuldu. Tahran’ın BMGK’ne şikâyet edileceği duyuruldu. Bu şikâyetin ana sebebi olarak ‘ Yemen’de Husilerin desteklenmesi ve Riyad’a füze fırlatılması´ gerekçe gösterildi.

İran Ve Suudi Arabistan Neden Birini Tehdit Ediyor?

Lübnan eski Başbakanı Saad Hariri’nin 4 Kasım 2017’de istifa etmesi, Yemenden Riyad’a füze fırlatılması üzerine Suudi Arabistan ile İran arasında tehditler yükseldi. İstifasından sonra bir süre Suudi Arabistan’da kalan Saad Hariri’nin, Fransa’ya geçtikten sonra Lübnan’a döneceği öğrenildi. Beyrut’tan gelen bilgilere göre Başbakanlık koltuğuna Saad Hariri yerine abisi Baha Hariri’nin oturacağı iddia edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir