Haberler, Yaşam

İstanbul Yine Fırtınaya Teslim!

Meteorolojinin uyarılarından sonra İstanbul için beklenen fırtına sonunda gerçekleşti ve yine aynı manzaralar ortaya çıktı. 

Taksim’de ve Dolapdere’de Su Baskınları

Dün akşam saatlerine doğru etkili olan fırtına da yine su baskınları yaşandı. Taksim’de başlayan ve etkisini sürdürmekte olan yağışta, metro istasyonuna su girmesini önlemek amacı ile kum torbaları yerleştirildi. Yağmurdan kaçan halk metro istasyonuna sığındı. Ancak Taksim o kadar talihli değildi. Taksim Tünelini su bastı ve araç sürücüleri zor durumda kaldı. Bazı araçlar suyun içerisine giremediği için trafik oluştu ve suyun çekilmesi beklenildi. Su çekildikten sonra trafik normale döndü. 

istanbul-hava-durumu.jpg

Yağmur sadece Taksim’i etkilemedi. Taksim gibi birkaç yerde su baskınları yaşandı ve dereyi andıran görüntüler ortaya çıktı. Bu yerlerden biri de Dolapdere oldu. Kuvvetli yağışın etkisi ile Dolapdere de yollar bir dereyi andırırcasına su ile doldu. Su baskınının yaşandığı bir sokak içerisinde bir vatandaşın aracını kurtarmaya çalıştığı görüntülendi. 

istanbul-firtina-1.jpg

Fırtına da Uçan Bayrağı Kurtardılar

İstanbul’da son zamanlarda oluşan yağışlar oldukça büyük etkiler bırakmaktadır. Şiddeti daha önceki yağmurlara çokta benzemeyen bu yağmurlar etkisini her yerde gösteriyor. Şiddetini etkili bir şekilde gösteren yağmur Sirkeci’de Büyük Postane’nin önünde bulunan Türk Bayrağı’na da etki etti. Fırtına da uçan bayrağı orada bulunan gençler kurtardı. Tesadüfen orada bulunan Soner Arkan tarafından bu durum fotoğraflandı.

istanbulda_firtina_alarmi.jpg

70 Kilonun Altındakiler Dışarı Çıkmasın

27 Temmuz’da gerçekleşen şiddetli İstanbul fırtınasında Meteoroloji Editörü Hüseyin Öztel kısa boylu kişileri uyararak, “1,60’dan kısa olanlar dışarıya çıkmasın yoksa boğulabilir” diyerek açıklama yapmıştı. Bu yağmurda da tekrar açıklama yapan Öztel bu sefer kilo bakımından bir açıklama yaparak, “70 Kilonun altındakiler dışarı çıkmasın, yoksa uçabilirsiniz.” diyerek 70 kilo altındakilerin dışarı çıkmaması için uyarıda bulundu. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir