Gündem, Haberler

İstanbul’a Kar Yağışı Ne Zaman Geliyor?

Kuzeybatında yönünden ülkemize giriş yapacak yağışlı ve soğuk bir hava dalgası bir kaç gün içinde tüm ülkede hissedilecek.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü yaptığı açıklamada; Balkanlar üzerinden yurda giriş yapacak soğuk hava sisteminin etkisiyle pek çok bölgede kar yağışı görülebileceği belirtildi. Açıklamada, bir kaç gün sürecek olan bu yağışlı ve soğuk havanın hafta sonunda yurdu terkedeceği ve sıcaklıkların tekrar yükseleceği bildirildi.

istanbul-hava-durumu.jpg

Sıcaklıklar Hızla Düşüyor, Kar Geliyor

Balkanlardan gelen soğuk hava sisteminin etkisiyle yurt genelinde sıcaklıkların 8 ile 16 derece arasında azalması ve mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor. Hava sıcaklığındaki bu ani düşüşle birlikte ülkemizin kuzey ve doğu bölgeleri ile iç kesimlerinde kar yağışı olacağı tahmin ediliyor. Kar yağışının görüleceği kentler arasında kuzeyde Bolu, Karabük, Kastomonu; iç kesimlerde Ankara, Konya, Nevşehir, Aksaray; doğuda ise Muş, Bingöl, Van ve Ağrı bulunuyor.

Meteoroloji yetkililerince, İstanbul’da, bugün yoğun sağnağın görülebileceği ve yer yer su baskınlarının olabileceğinin altı çizildi. İstanbul’daki yağışların genelde yağmur şeklinde olması beklenirken, bu yağmurların şehrin kuzey ve doğusundaki semtlerinde Salı gecesi ile Çarşamba günü karla karışık yağmura döneceği tahmin ediliyor. Bu semtlerdeki yüksek kesimlerde ise bu yağışların kar olarak görülme olasılığının fazla olduğu belirtiliyor.

İstanbul’da Salı günü yağmurla birlikte hava sıcaklığının minimum 5 derece, maksimum ise 7 derece olması bekleniyor. Karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışının görüleceği Çarşamba günü ise sıcaklıkların 3 dereceye dek düşeceği tahmin ediliyor. Çarşamba gününden sonra hava sıcaklıkları İstanbul’da kademeli olarak yükselmeye başlayacak ve Perşembe günü 9 dereceye, Cuma günü ise 13 dereceye kadar yükselecek.

Bugünden Cumaya Yurt Genelindeki Hava Durumu

Bugün, ülkemizin batı ve iç kesimleri çok bulutlu; Marmara, Akdeniz, Ege, Kuzeybatı İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ise yer yer sağnak yağışlı olacak, Ülkemizin diğer kesimlerinde ise yağış beklenmiyor, hava parçalı az bulutlu geçecek.

Salı günü ülkenin geneli parçalı çok bulutlu ve yer yer sağnak olmak üzere yağışlı olacak. Yağışlar Marmara’nın doğusunda, İç Ege’de, İç Anadolu Bölgesi’nin kuzeyinde, Orta ve Batı Karadeniz’de karla karışık ve kar şekline dönecek.

Çarşamba günü ülkemizin geneli çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Marmara’nın kuzaydoğusu, Doğu ve Orta Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Akdeniz’de sağnak yağış alan kısımlarda, kar ve karla karışık yağmur görülecek.

Perşembe gününden itibaren yağışlar sadece Güneydoğu Anadolu için beklenirken, ülkemizin diğer kesimlerinde hava parçalı çok bulutlu olacak. Yağışlı ve soğuk hava sistemi Cuma gününden itibaren ülkemizi terk etmeye başlayacak.

  1. Sizce İstanbul'a En Çok Yakışan Mevsim Hangisi?

    1. Kesinlikle kışın İstanbul bir başka güzel
    2. İstanbul Sonbahar'ın dökülen yapraklarıyla bir harika!
    3. Sakin yaz akşamlarında İstanbul mükemmel!
    4. İstanbul'a her mevsim yakışır!
    0 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir