Yaşam, Yemek

İstanbul’da Uğramanız Gereken Meyhaneler

 Rakı masası sohbetini seviyor, samimi fotoğraflarla ya da deniz kıyısında huzuru buluyorsanız İstanbul’daki bu meyhanelere mutlaka gitmelisiniz:

İçerik Navigasyonu

İsmet Baba:

Kuzguncuk zaten kendisi özel olan İstanbul semtlerinden biri. Nostalji havasını hissedeceğiniz Kuzguncuk’ta en iyi manzara İsmet Baba’da çıkar. Üçüncü kuşağa kadar gelen ve tarihi eskilere dayanan İsmet Baba kendine has birçok mezesi ile de meşhur. Lakerda ve beyin tavasını mutlaka denemeli İsmet Baba’ya gitmeli. Çünkü söylenene göre Nazım Hikmet, Rusya’ya gitmeden rakısını İsmet Baba’da içerek gitmiş.

istanbul-da-gidilecek-en-iyi-meyhaneler.jpg

Mytos Haydarpaşa Gar Lokantası:

İstanbul’un Anadolu yakası ile devam ediyorsak Haydarpaşa Garı’nda bulunan Mytos’tan bahsetmemek olmaz. 1908’den beri hizmet veren bu lokanta enfes bir manzaraya sahip. Buraya geldiğinizde mutlaka Rum usulü peynirli patlıcan ve levrek lokma yemelisiniz. Ayrıca Mytos’a grup halinde giderseniz fix menü de seçebilirsiniz.

Madam Despina:

Şarkılara konu olan Madam Despina, 1946’dan beri hizmet veriyor ve Kurtuluş semtinde yer alıyor. Salaş, nostaljik meyhaneleri sevenlerdenseniz buraya bayılabilirsiniz. Lezzet ve performans oranı doğru olmasa da İstanbul’da gitmedim demek istemeyeceğiniz mekanlardan.

en-iyi-meyhaneler.jpg

Çukur Meyhane:

Taksim denince eğlence hayatı direk akla geliyor. Çukur Meyhane de adını bodrum katında yer almasında alıyor ancak kapalı, havasız bir mekan değil. Çok sayıda meze çeşidi ile ünlü olan Çukur Meyhane’ye giderseniz mutlaka patlıcanlı humus, girit ezmesi ve balık köftesi yemelisiniz. Salaş ancak fiyatları uçuk olmayan bu nedenle de hayli kalabalık olan mekanlar arasında.

Safa:

Aslında bu meyhaneyi bilen biliyor, bilmeyenler de ünlü Av Mevsimi filminden görüyor. Ünlü ‘Hayde’ şarkısının geçtiği Cem Yılmaz’lı sahne işte bu meyhanede çekildi. 100 yıldan uzun süredir birçok sohbete tanık olan Safa alaturka şarkılarıyla bir gideni kendine alışkın ediyor. Rakının yanına bakla, çıtır ve kalamar alabilir keyfin tadına Safa’da varabilirsiniz.

Sofyalı 9:

Müzik duymak isterseniz bazen Yunan bazen de sanat müziği çalan Sofyalı 9’u denemelisiniz. Birçok lezzeti ile ünlü olan Sofyalı 9’da topik, köpoğlu ve hamsi salamurayı mutlaka tatmalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir