Gündem, Haberler

İstanbullular Dikkat! AKOM Uyardı…

Yarın sağanak yağışın kapıda olduğu belirtilen açıklamada hava sıcaklıklarının da bir miktar düşeceği belirtildi.

Bugün parçalı bulutlu ve güneşli seyredecek olan havanın yerini, yarın özellikle öğle saatleri itibariyle sağanak yağışa bırakacağı bildirildi. Yarından itibaren istanbulda yaşanacak sağank yağış sadece istanbul’da hava sıcaklıklarını düşürmeyecek.

istanbul-sel-uyarisi.jpg

İçerik Navigasyonu

Sıcaklıklar sadece İstanbul’da düşmeyecek

Alınan bilgilerde cumartesi günü öğle saatleri itibariyle ülkemizin batı bölgelerinde kuvvetlenecek rüzgarın sadece istanbulda değil batı kesimlerinde de hava sıcaklıklarında 6 – 8 derece düşmelere neden olacağı öğrenildi. Ayrıca sıcaklıkların düşmesi akabinde yine bahse konu bölgelerde sağanak yağış geçişlerinin olabileceği tahmin edilmekte.

İstanbul’da yağış

AKOM ayrıca yağtığı açıklamada istanbul için ayrıca bir parantez açarak, istanbulun bugün parçalı ve az bulutlu olmasının yanında yarın sağanak yağış olacağını bildirdi.

istanbulda-sel.jpg

İstanbullulara tek teselli cumartesi gününden

Bahse konu yağışın hafta sonuna denk gelerek, hafta içi olan trafik yoğunluğundan kaynaklanan zorlukları daha da arttırmayacak olması tek teselli oldu. Ayrıca öğrencilerin hafta sonu tatilde olması, olası bir sağanak yağışından öğrencilerin de etkilenmeyecek olması, insanlara en azından hafta sonu yağıyor dedirtti.

Ülkenin kalanında hava durumu

Ülkenin batı ve güney kısımları ile ilgili son tahminleri ise şu şekilde;

Yurdun Batısı, k’aradeniz’in Batı Kıyıları hariç kalan kıyı kesimleri ile Doğu Anadolu’nun Ardahan’dan başlayarak Van’a kadar uzanan doğu kesimleri yer yer parçalı bulutlu, Ayrıca Muğla ve Muğla’nın çevresi ile Antalya’nın batı kesimleri ile Düzce ve Eskişehir civarı sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları artıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan diğer bilgilere göre ise, hava sıcaklığının yurt ortalamasının iki ile dört derece artacağı ve mevsim normallerinde seyredeceğinin tahmin edildiği şeklinde bilgiler derlenmiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir