Kültür, Sinema

İşte Türklerin En Sevdiği Kore Dizileri!

Özellikle son dönemde ekranlarda gördüğümüz Türk dizilerinin çoğunun Kore yapımı dizilerden uyarlama olduğu kulaktan kulağa dolaşmaktadır. Bu dizilerin Kore dizilerinden uyarlama olması bir tesadüf olamaz. Türk dizi piyasasının kalbi Kore dizilerinden uyarlama dizilerle dolmuşken Türklerin bu dizileri ne kadar sevdiği su götürmez bir gerçek. İşte Türklerin en sevdiği ve yakında belki de uyarlamalarını göreceğimiz Kore dizilerini sizler için listeledik.

Hilleo (Healer)

Yasadışı bir yayın istasyonuna giren bir grup arkadaşıyla ilgili on yıllar süren bir olay, üç farklı insanı bir araya getiriyor: “İyileştirici (Healer)” kod adıyla birinci sınıf dövüş becerilerine sahip olan gizemli bir görevli, ikinci sınıf tabloidlerden bir muhabir haber web sitesi ve büyük bir yayın istasyonunda ünlü bir gazeteci. Gerçekliği keşfetmek için yapılan yolculukta ve geçmişin gizemini çözdükçe, gerçek ile çatışma ve iman karşıtlığı ve aralarında bir aşk üçgeni var.

Hello Monster (Remember You)

“I Remember You”, bir seri katil tarafından babası ve küçük kardeşi Lee Joon Young çocukken öldürülen bir dahi ceza adaleti profesörünün ve profesör Lee Hyeon’un (Seo In Guk) hikayesini anlatıyor. Lee Hyeon “duraklatılmış öyküsünü” açmaya ve Lee Joon Young’u geri ödeme kararı almaya karar verdi. Lee Joe Young’u bulmak için Lee Hyeon, Polis Özel Görev Gücü ekibinde danışman olarak çalışarak çocukluk dönemindeki “stalker” Cha Ji An (Jang Na Ra) ile tanıştı. Lee Joon Young’la ilgili acı bir geçmişe sahip olan Cha Ji An, katili bulmada Lee Hyeon’a yardım etmeye karar verdi. Lee Hyeon, Lee Joon Young’u bulma yolculuğunda küçük kardeşinin hayatta olduğunu ve korktuğu bir şeye dönüştüğünü öğrenir.

49 Days

Jin Hyun Shin adında ki bir genç kadın, evlilik hazırlıkları sırasında trafik kazası yapar ve artık komaya girmiştir. Ölmek ve yaşamak arasında gidip gelen mücadelesinde Shin, Scheduler adında ki bir ölüm meleğinden yaşama dönmek için ikinci şans diler. Scheduler bu dileği kabul etmek için bazı şartları vardır. Üç kişinin saf gözyaşları…

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir