Spor

İstiklal Marşı’nı Unutamıyor!

Londra’da düzenlenen 2017 Dünya Atletizm Şampiyonası’nda mücadele etmiş sporcular yurtlarına geri döndü. 200 metre finalinde birinci olarak Türkiye’nin Dünya Atletizm Şampiyonası’nda altın madalya kazanan ilk sporcu Ramil Guliev, Atatürk Havalimanı’nda bir takım açıklamalarda bulundu. Ramil Guliev, kendileri için düzenlenmiş olan karşılama törenini görünce şaşkınlığını dile getirerek “Çok mutluyuz. Geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim. Bu şampiyonluk sadece benim adıma değil, ülkem adınadır.” dedi.

ramil-guliyev-altin-madalyas-aldi.jpg

Ayrıca Ramil Guliev şunları da söyledi; “Benim sporculuk hayatımdaki en büyük derece bu oldu. 10 yıldır bunun için çalıştım ve bunu da başardığım için çok mutluyum. Yarışın bittiği an tam olarak kaçıncı sıralamada yer aldığımdan emin değildim. İlk üçe girdiğimi biliyordum ama birinci olduğumu görünce gözlerime inanamadım. Bir yanlışlık mı oldu acaba diye yarış sonrası sonuç tablosuna bakmaya devam ettim. İstiklal Marşı sırasında ise duygularıma hakim olamadım. O an benim için inanılmaz derecede anlamlıydı. Babam her zaman söylerdi ‘Sen her zaman devam et, başarılı olursun…’ diye.”

ramil-guliyev-nereli-1.jpg

Altın madalya kazandığı için aşırı mutlu olan Ramil Guliev, “Çok büyük bir yarışı kazandım. Şu ana kadar atletizm tarihinde sadece iki kişi altın madalya kazanmış. Ben de ikinci olduğum için çok mutluyum.” dedi. Usain Bolt gibi büyük bir yıldız gitti atletizm tarihinden. Zor bir yarıştı fakat bunu başardık. Bayrağımızı dalgalandırdığım için çok mutlu ve gururluyum. Güzel bir takımımız var ve umarım güzel başarılar almaya devam ederiz.”

ramil-guliyev-kimdir-hayati-1.jpg

Usain Bolt Finalde Sakatlandığı İçin Çok Üzüldük!

Madalya kazandığı için Usain Bolt’un kendisini tebrik ettiğini söyleyen Ramil Guliev, “İnşallah daha iyisini yaparız. Usain Bolt’a final yarışında sakatlandığı için çok üzüldük. Bu sporda her şey olabilir. Bundan sonra seneye Avrupa Şampiyona’sı var. İnşallah onları da bitirip sezonu kapatacağız.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir