Kültür, Sinema

James Bond’un Yeni Kızı: Lea Seydoux

Fransız aktris Lea Seydoux bir sonraki Bond filmine biraz sıcaklık katacak. Seçildiğinden itibaren en kısa sürede  yeni 007 macerasında, çekici bir kadın rolünü oynamak için kaydoldu.

Paris merkezli yıldız, Daniel Craig, Ralph Fiennes, Ben Whishaw ve Naomie Harris başkanlığındaki diğer oyunculara Kasım ayının sonlarında senaryo provası yapmak üzere toplanacak. O zamandan önce, yönetmen Sam Mendes ve film yapımcıları Barbara Broccoli ve Michael G. Wilson’ın ‘bakışını’ belirleyebilmesi için bir dizi kostüm, makyaj ve kamera testi yapılacak.

Seydoux, parlak Cannes ödüllü Blue Is The Warmest Color da dahil olmak üzere pek çok Fransız filminde yer aldı.

Geçen yıl Steven Spielberg ve Nicole Kidman’ın yer aldığı Cannes jüri Seydoux ve beraberindeki yıldızları tarafından gösterileri kesildi ve oyuncuların Palme d’Or’u yönetmen Abdellatif Kechiche ile ödülü  paylaşması konusunda ısrar ettiler.

Seydoux ayrıca Mission Impossible’da (Ghost Patrol ve Quentin Tarantino’nun Soysuzlar Çetesi) göründü.

Ancak, son James Bond resmi olan Skyfall’ın olağanüstü başarısı, gitmek için bir şey olduğunda, Seydoux yakında tüm dillerde ve çevrelerde bilinen bir isim olacak.

Bond’un 24 öyküsü ilk olarak İskandinav kökenli bir oyuncu seçti, ancak bu fikir Fransız bir grup tarafından tercih edildi. Ayrıca bir İtalyan bağlantısı olacak – 007 mürettebatı, Roma’da hazırlıklarına yeni bir giriş yaptı.

Kısa Bir Özgeçmiş

Léa Seydoux, Paris, Fransa’da 1985 yılında Valérie’ye (Schlumberger) ve Henri Seydoux çiftinden doğdu. Büyükbabası Jérôme Seydoux, Patéé’nin başkanlığını yapıyor ve babası, işadamı ve mucit Marcel Schlumberger’in büyük torunudur (annesi de Schlumberger ailesindendir). Ailesi hem Fransız hem de Alsas kökenli Alman olup, babası tarafında daha uzak İspanyol-Venezuela kökenlidir. 2009 yılında, The Beautiful Person filmindeki rolüyle En Ümit Vaat Eden Kadın Oyuncu için César Ödülü’ne aday gösterildi. Ridley Scott’ın Robin Hood, Paris’teki Woody Allen’ın Midnight ve Brad Bird’in Misyonu: İmkansız – Hayalet Protokolü gibi ünlü birkaç Amerikan filminde rol aldı. Blue is the Warmest Colour  rolüyle özel bir takdiri hak ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir