Yaşam, Yemek

Kadayıflı Muhallebi Tarifi

Kaliteli bir muhallebiciden yemiş olduğumuz muhallebinin tadını hala damağımızda taşıdığınıza eminseniz ve bu lezzeti tekrardan tatmak için evinizin mutfağını yeterli görüyorsanız tarif defterlerinizi ve kalemlerinizi hazır etmeye başlayın. Muhteşem muhallebinin kadayıf ile buluşmasından elde edilen enfes lezzeti tatmaya başlayabilirsiniz. Kolay kadayıflı muhallebi tarifi arayanlar için harika bir öneri. Şimdiden afiyet olsun.

İçerik Navigasyonu

Malzemeler

  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet toz kremşanti
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • Aldığı kadar hindistan cevizi

Dış Kısmı İçin:

  • 150 gram kadayıf
  • 50 gram tereyağı (1 yemek kaşığı)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Hazırlama Süreci

Kadayıflı muhallebi yapılışı 20 dakika gibi bir süredir.

Nasıl Yapılır?

Malzemelerin Hazırlanışı:

Kadayıflı muhallebi malzemeleri hazırlanışı için cevizleri iri iri döverek hazırlayınız. Dövmüş olduğunuz cevizleri daha sonra sunum için kullanacaksınız.

Muhallebinin hazırlanışı:

İlk olarak muhallebisi için 2 buçuk su bardağı süt, un, vanilya ve şekeri tencereye koyup sürekli karıştırarak pişiriniz. Göz göz olunca altını kapatınız. Muhallebinizi iyice karıştırarak soğumasını sağlayınız. Soğuyan muhallebiye toz kremşantiyi ekleyerek iyice çırpınız. Bu karışımı bir gece boyunca buzdolabında dinlendiriniz. Buna vaktiniz yoksa en az 5-6 saat buzdolabında dinlendirmelisiniz.

Kadayıfın hazırlanışı:

Şimdi gelelim kadayıflı muhallebi nasıl yapılır? 1 tavanın içerisinde tereyağını eriterek üzerine kadayıflarınızı koyup iyice kavurunuz. Kızarana kadar sürekli karıştırıp yanmamasını sağlayınız. Bu arada toz şekeri de ilave edip karıştırınız. Hazırladığınız kadayıfı soğumaya bırakıp soğuduktan sonra el yordamı ile ufalayınız. Dinlendirdiğiniz muhallebinin içerisine Hindistan cevizini de koyup iyice karıştırınız. Muhallebi iyice katılaşınca elinizle yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladıktan sonra kadayıfa bulayınız. Tekrar dolapta dinlendirerek istediğiniz zaman servis edebilirsiniz.

Pişirme Süresi

Kadayıflı muhallebinin pişirme süresi yaklaşık 5 dakikadır.

Kaç Kişilik

Hazırlamış olduğunuz kadayıflı muhallebi 10-12 kişiliktir.

Servis Önerisi

Kadayıflı muhallebilerin üzerine daha önce hazırlamış olduğunuz cevizi serperek servis edebilirsiniz. Ayrıca başka sunum önerileri için kadayıflı muhallebi örneklerinden yararlanabilirsiniz.

Kaç Kalori

Hazırlamış olduğunuz kadayıflı muhallebi yaklaşık olarak 155 kaloridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir