İlişkiler, Yaşam

Kadınlar Ne İster Erkekler Ne Anlar?

Aslında kadınları anlamak ve onlarla anlaşmak oldukça kolay. Sadece bir erkeğin kadınları anlamak için daha fazla çaba göstermesi gerekiyor. Mesela bir erkek telepatik güçlerini kullanabiliyorsa ve bir kadının ifade ettiği ile gerçekte ne düşündüğünü anlayabiliyorsa hiç sorun çıkmaz. ”Bu elbise bana hiç yakışmamış değil mi?” diye soran kadının aslında ”hadi bana bu elbisenin ne kadar çok yakıştığını söyle” demek istediğini bir erkeğin anlaması ne kadar zor olabilir ki… Kadın erkek iletişiminde, erkeklere tercüman olmak adına, örneklerle kadın ne ister erkek ne anlar?

İçerik Navigasyonu

1) Vitrinde gördüğü ürüne yorum yaptığında

Bir mağazanın önünden geçerken kız arkadaşın ya da karın; bir ayakkabıyı ya da çantayı, (bu bir kuyumcu vitrini ise durum biraz vahim) veya bir takıyı işaret ederek, ne kadar güzel olduğunu ve çok beğendiğini söyledi. Ardından da ihtiyacı olmadığını ekleyerek önünden geçip gitti ise aslında istediği; uygun bir zamanda onu alıp partnerine hediye etmen. Muhtemelen şimdiye kadar onu gerçekten istemediğini düşünmüştün!

2) Dış görünüşü hakkında düşünceni sorduğunda

Mesela partnerin ”ben bu aralar kilo mu aldım sence?” diye sorduğunda, aslında kilo aldığını bal gibi biliyordur. Duymak istediği, kilo almasına rağmen çok çekici olduğunu söylemen iken sen bunu, cevabı evet ya da hayır olan klasik bir soru olarak algılayıp ”evet biraz almışsın” diye yanıtlarsın. Bu cevap, gece kanepede uyumak zorunda kalmana neden olabilir. Dış görünüş ile ilgili tüm sorularda yanıt hep aynıdır ”çok güzel görünüyorsun”.

3) Arkadaşlarınla vakit geçirmek istediğinde

Genellikle dışarıda vakit geçirildiğinde partnerinle birliktesindir ama bir akşam bekar arkadaşların maç gecesi düzenledi ve seni de davet etti. Bunu sevgiline veya karına sorduğunda alacağın cevap ”olur tabi gidebilirsin” olsa da aslında ifade etmek istenilen, ”katiyen olmaz gitmene izin vermemek için olmadık sorunlar çıkarırım, oldu da gittin döndüğünde dünyayı burnundan getiririm”dir. Ne sanmıştın gitmene izin verdiğini mi?

4) Yok bir şey

Yok bir şeyin aslında ne ifade ettiğini artık bütün erkekler öğrendi ama sen belki bilmiyorsundur diye açıklamak yerinde olabilir. Partnerinizle bir araya geldiniz ve onun yüzü asık, pek keyfi yok ve kısa cümleler! kuruyor. Neyi olduğunu sordun ve ”yok bir şey” cevabını aldın. Sakın bir şey olmadığını düşünme hemen hafızanı yokla kesin bir hata yaptın. Bulamıyorsan sevgilinle ilgilen, neyi olduğunu anlatması için ısrarcı ol. Bu çaban sonuç verecek ve partnerin neyi olduğunu dakikada 1500 cümle kurarak anlatacaktır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir