Dünya, Gündem, Haberler

Kalkınma Bakanı Elvan “Ekonomimiz aynı ordumuz gibi güçlüdür ve sağlamdır”

Hak İşçi Sendikalar Konfederasyonu (HAK-İŞ) üyesi Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası’nın (HİZMET-İŞ) 40. kuruluş yıl dönümü için panelde Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan konuşma yaptı.Konuşmasına ,Bu süreçte ülke güvenliğine, hedeflerimize, ulusal ve bölgesel istikrara yönelik her türlü terör odaklarıyla da eş zamanlı mücadele ediyoruz. 

Zeytin Dalı Harekâtı sadece Türkiye’nin güvenliği için değil, orta ve uzun vadede bölgenin istikrarı için de elzem bir harekâttır. 

Kökü ve kökeni ne olursa olsun terör terördür. Türkiye bugüne kadar terör konusunda açık, net ve onurlu bir duruş sergilemiştir. 

Biz, kimin elinin kimin cebinde olduğunu, perde arkasında kimlerin, neler çevirdiğini çok iyi biliyoruz. 

Bölge terör unsurlarından tamamen temizleninceye kadar operasyonlar devam edecektir.”şeklinde başladı.

Ekonomimizin aynı ordumuz gibi güçlü ve sağlam olduğunu ve alınması gereken tüm önlemleri aldığımızı ve bu şekilde başladığımızı, dolayısıyla Zeytin Dalı Harekâtı hiçbir şekilde ekonomi adına olumsuz etki yaratmıyacağını söyleyen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan konuşmasına şöyle devam etti;“Bu bir milli mesele olduğu kadar bir insanlık ve medeniyet meselesidir. Mehmetçiğimizle gurur duyuyoruz. Allah yollarını açık etsin, daima muzaffer eylesin.

Operasyon, ekonomimizi etkiler mi soruları soruluyor. Şundan emin olunuz, biz 2018 yılı programımızı hazırlarken alınması gereken tüm önlemleri aldık ve o doğrultuda çalışmalarımıza başladık. Dolayısıyla Zeytin Dalı Harekâtı hiçbir şekilde ekonomimiz üzerinde olumsuz bir etki yaratmayacaktır. 

Gerekli tedbirlerimiz alınmıştır. Bu konuda hiç kimsenin tereddüt içinde olmaması gerektiğini düşünüyorum. Ekonomimiz aynı ordumuz gibi güçlüdür ve sağlamdır. Bizler gençlerimize, kadınlarımıza, insanımıza yeni iş ve aş kapıları açmaya, emekçinin yanında olmaya ve ekonomik potansiyelimizi daha da artırmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin geleceği parlak. Sizlerle birlikte geleceği inşa etmeyi sürdüreceğiz.”şeklinde konuşmasına son verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir