Ekonomi, Haberler

Kamu ve Özel Sektör Emeklileri Artık Kamu Sektöründe Maaşlı Çalışabilecek!

      Madde aynen şu şekilde; “Kamudan ve özel sektörden emekli veya görevden ayrılmış liyakat sahibi üst düzey veya uzman personeli; devletin, çeşitli program, proje ve misyonlarında gönüllü veya ücretli çalıştırabilecek esnek bir istihdam mekanizması oluşturulacak.”

calisma-bakani-muezzinoglu-tum-kamuda-calisma-aciklamasi.jpg

       İlgili maddenin detayına değinmek gerekirse, kamu veya özel sektörde çalışmış olması farketmeksizin,tek kriter olan yönetici veya uzman personel olarak emekliliğe ayrılmış bir kişi bu madde ile artık kamu kuruluşlarında maaşlı olarak çalışabilecek. Ayrıca bu kişilere esnek çalışma konusunda da destek verilecek. Böylelikle; hem kamudan emekli olup ayrılmak durumunda kalan kişilerin kamu kuruluşlarına geri dönmesi sağlanmış olacak, hemde özel sektörde yöneticilik ve uzman personel olarak görev yapmış kişilerin bilgi birikimleri kamu kuruluşlarını daha iyi seviyeye taşımış olacaktır.

        Aslında kamu personelinin mevcut durumda yapabildiği birşey emeklilik sonrası göreve geri dönmek,ancak bu madde ile hem özel sektör çalışan emeklileri için de bir fırsat olmuş olacak hemde gerek kamu emeklisi,gerek özel sektör emeklisi yeni görevini gönüllü değil, çalışan olarak yapacak, Yani maaş sistemi de devrede olacaktır. 

kamuda-calisma-imkani.jpg

        Kamu kurumlarına, özel sektörde yetişen nitelikli personelin alınması ve özellikle esnek çalışma imkanı sunulması kamu kurumlarını cezbedici kılacaktır. Bu işbirliği ile özel sektörün gerek yönetim, gerekse çalışma şeklinin yansımaları kamu alanında görülecektir. Aslına bakılacak olursa kamu içerisindeki insan kaynağı kalitesi bu sayede yükseltilmiş olacak ve mevcut sisteme farklı bir bakış açısı kazandırılmış olacaktır. 

       Bilindiği üzere emeklinin iş bulması oldukça zor olduğundan önemli beyinler emeklilik yaşı sonrası sektörden kaybedilmektedir. Madde ile mevcut sistem sebebiyle sektörden kaybedilmiş emekliler yeniden ve daha fazla kişiye hitap edecek işler yapmak üzere kazanılmış olacaktır. Toplum için oldukça önemli olan bu maddenin yürürlüğe girmesiyle gelecekteki çalışanlar da daha kaliteli,daha güzel bir kamu ortamında çalışabilecek ve en önemlisi oluşan motivasyon sayesinde daha başarılı işler yaparak hizmet kalitesinin artırımı sağlanacaktır.

  1. Sizce bu maddenin yürürlüğe girmesi ile kamu sektörü gelişecek mi?

    1. Elbette
    2. Sanmıyorum
    3. Sadece emekliler değil diğer özel sektör çalışanları da alınmalı
    0 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir