Yaşam

Karizmatik Bir İnsan Olmanın 5 Yolu

Kimi insanlar bir ortama girdiklerinde güzellikleriyle adından söz ettirirler, kimileri hoş sohbetiyle, kimileri ise sempatikliğiyle. Ancak karizma sahibi olan insanlar, en akılda kalıcı olanlardır. Bazı kişiler doğuştan bir karizmaya sahip oldukları gibi bazıları ise bu karizmayı sonradan elde edebilirler. Davranışları, hal ve hareketleriyle çoğu insan belirli seviyede bir karizmaya sahip olabilir. İşte karizmatik bir insan olmanın 5 yolu;

karizmatik-nasil-olunur.jpg

1) Kendinizden çok karşınızdakini ön plana çıkartın

Hiçbir insan hak ettiği derecede övgü almaz ve bundan yakınır. Bu nedenle karşınızdaki kişiye neleri iyi yaptığını söyleyin. Böylece karşınızdaki kişiler sizi yalnızca övgünüz için değil, kendilerinin yaptıklarıyla ne kadar da ilgilendiğiniz gördüğü için takdir edeceklerdir.

Clint-Eastwood.jpg

2) Başkaları hakkında dedikodu yapmayın

Dedikodu yapmak her insanın içinde olsa da, başka insanların hataları hakkında konuşmamaya özen gösterin. Normal yaşantınızda bu hataları konuşmanızın size bir faydası olmayacak.

3) Hatalarınızı kabul edin

Karizmatik insanlar asla hata yapmaz diye bir şey yok. Fakat yaptıkları hatayı fark edip bunu kabul ettiklerinde, üstelik karşısındaki insan hakkında yanlış bir söz ya da davranışta bulunmuşsa özür dilediklerinde insanların gözünde farklı bir yere konumlandırılırsınız. Alçak gönüllü olmak ve hatalarınızdan dersler çıkartmak karizmatik bir insan olma yolunda atacağınız en önemli adımlardan bir tanesidir.

karizmatik-olmak-icin-ne-apmali.jpg

4) Kibirli olmayın

Kibirli tavrınız ve gösterişçi hareketlerinizden yalnızca kibirli insanlar etkilenir. Bu nedenle mümkün olduğunca alçak gönüllü olmaya çalışın. Bırakın yaptığınız işleri başka insanlar konuşsun.

5) İyi bir dinleyici olun

İnsanlar çevrelerinde gerçek bir dinleyici ararlar. Çoğu zaman dertlerini, sıkıntılarını dinleyecek ve ona doğru yolu gösterecek bir insanın yokluğunu çekerler. Siz de karşınızdaki insana değer veriyor ve sorunlarıyla ilgileniyorsanız, konuşmaktan çok dinleyin ve onun için en yararlı olacak fikri söyleyin…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir