Zengin İçerik

Kayıp Kıta Atlantis Hakkında Şaşırtan Bilgiler

Kayıp kıta Atlantis gerçek mi yoksa efsane mi tartışmaları sürerken birçok bilgi de araştırmalar sonrasında paylaşılıyor. Platon’un eserinden itibaren adından bahsettiren kayıp kıta oldukça eski bir geçmişe sahip. Atlantis söylenenlere göre kendi döneminde en ileri medeniyet ve oldukça ütopik.

  • İçerik Navigasyonu

    Atlantis, Karadeniz’de olan bir sel ile uyduruldu:

Birçok teori sürerken Platon’dan çok önce Akdeniz boğazları aştı ve Karadeniz’de büyük bir sel oluşumuna neden oldu. Bu afet gölü deniz yaptı ve birçok değişiklik meydana geldi. İnsanlar yükselen sulardan kaçtı ve evlerini terk etti. Bu hikayeler abartılarak Plato’nun hayal gücünde Atlantis şehrini doğurdu ve günümüze kadar efsaneleri devam etti.

  • Uzay üssü kadar ütopik bir medeniyet Atlantis:

Söylentilerden biri de bu uygarlığın oldukça ileri seviyede bir medeniyet olduğu. Gezegenler arası seyahatlerin yapıldığı, lazer gibi ışınların ve insan kopyalanmasının bulunduğu Atlantis bu ütopik bilgiler sonrasında Tanrı tarafından cezalandırıldı ve yok oldu.

  • Mısır medeniyetini Atlantislilerden oluştu:

Mısır medeniyeti araştırıldığında tüm evreler ortaya çıkmamaktadır. Emekleme evresi olmayan medeniyette bu söylentilere neden olmuştur. Mısır uygarlığı Piramit yapan, tıpta ileri bir uygarlıktır. Bir anda bu kadar yükselen bir uygarlık nedeniyle Mısırlıların  Atlantisli oldukları iddiasını güçlendirmektedir.

  • Atlantik Okyanusu’ndaki bilgiler:

Esrarengiz olayların olduğu Bermuda Şeytan Üçgeni’nin olduğu yerde Atlantis’in de olduğu söylenmektedir. Bazı kalıntıların dahi bulunduğu Atlantik Okyanusu’nda aynı alanda gemiler kaybolmakta, uçaklar düşmekte ve güzemli olaylar devam etmektedir. Bu da kalıntılar sayesinde iddiaları güçlendirmektedir. Kayıp kıta Atlantis, Atlantik Okyanusu’nda kayboldu.

  • Dev tsunamiler Atlantis’i yok etti:

Şimdiye kadar Atlantis hakkında en ufak bir kanıt bulunamaması Atlantis’in doğal afetler sonucunda yok olduğunu düşündürmektedir. Çok şiddetli deprem ve ardından gelen tsunami dalgalarının da Atlantis’i yok ettiği iddialar arasındadır.

  • Platon’un notları doğru ancak Atlantis kurgu olabilir:

Platon’un günümüze kadar gelen notları arasında tüm dünyayı değiştiren ve etkisi altında bırakan bir sel felaketi yazılıdır. Bu sel felaketi araştırmacılar tarafından kanıtlanmıştır. Sel felaketi sonrasında hayatta kalan tüm insanlar yeni uygarlıklar kurmuştur. Atlantis de bu uygarlıklardan biridir. Platon’un notları bu şekildedir ancak sel doğru olsa da Atlantis’in kurgulanmış olabileceği halen düşünülmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir