Haberler, Siyaset

Kemal Kılıçdaroğlu: “Kendini hain ilan ettiysen…”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; 24 Ekim 2017’de TBMM’de gerçekleştirilen partisinin grup toplantısında konuştu. Belediye başkanlarının istifa süreci, taşeron işçiliği, Şırnak’ta göçük altında kalan işçiler hakkında açıklamalarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları ise şöyle;

“Seçimle gelen belediye başkanlarını istifaya zorluyor, şantajla süre veriyorum istifa etmezsen seni hapse atarım diyor. Devlet akılla yönetilir, bilgiyle birikimle yönetilir, halka millete saygıyla yönetilir. Milleti bir tarafa atıp kendini millet yerine koyarsan orada demokrasi olmaz. Suçluyorsun, tehdit ediyorsun ve istifaya zorluyorsun bunun adı kirli pazarlıktır”

”Bu iş alın teri, ahlak işidir.”

Konuşmasını sürdüren Kılıçdaroğlu;

“Türkiye bir sorunlar yumağı halinde. Ama hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Sözüm söz bütün sorunlardan Türkiye’yi arındıracağız. 15 yıldır övündükleri şey yeni hapishaneler yapıyorlar sözüm söz hapishaneler değil, fabrikalar yapacağız. Bundan 3 veya 4 yıl önce ilk kez taşeron işçiliği dile getiren onlarla toplantı yapan bu kardeşinizdi. Dedim ki mademki sen emekten yanasın haktan hukuktan yanasın o zaman taşeron işçilerin tamamına sahip çıkacaksın dedim. Bu işin sağı solu yoktur bu iş alın teri, ahlak işidir. O nedenle biz insana değer vereceğiz ve bütün değerlerimizin de arkasında duracağız” ifadelerini kullandı.

Enis Berberoğlu’nun aylardır hapiste olduğuna da değinen Kılıçdaroğlu, “Beni üzen onun hapishanedeyken ameliyat olması değil. Bir ameliyatın istismar edilmesi. Emin olun insan düşmanına dahi insanca davranmalıdır. Bunların gözü o kadar kararmış ki kim yanında değilse herkesin yakılması, yıkılması ve yok edilmesi lazım diye düşünüyor. Aylardır içeride. Bir türlü yargının önüne çıkarılamıyor. Niçin? Berat Albayrak’ın maillerini kamuoyuyla paylaşmış diye. Onun attığı mailleri paylaşmak suç mu? Bütün gazetecilerin serbest bırakılmasını istiyoruz. Eğer bir ülkede gazeteci hapisteyse o ülkede demokrasi yoktur” dedi.

Şırnak’taki göçükte hayatını kaybeden işçilere de değindi

Geçtiğimiz günlerde Şırnak’ta göçük altında kalarak hayatını kaybeden 8 işçiye de değinen Kılıçdaroğlu;

“Olaydan sonra açıklama yapıldı. Bu maden ocağı kaçak çalıştırılıyor diye. Oysa kaçak değildi ihaleyle verilmiş. Bir bakan yalan söyler mi? Yalan söyleyen bakanın görevini bırakması lazım. 8 işçinin kanı onun boynundadır. Görevini yapmıyorsun ama bir anlamda ölenleri suçluyorsun. Doğru değil” dedi. Kılıçdaroğlu, konuşmasınaı şöyle sürdürdü;
“Tek adam rejimi olduğu zaman tek adamı kandırırsanız memleketi felakete götürürsünüz. Örnek mi? PKK, FETÖ, Esad, Barzani, Obama, Trump, lobiciler kandırdı. Bu kadar kandırılan adamın ülkeye faydası olur mu? Meclis’e geliyor helikopterler havada acaba bir şey olur mu diye? korkunun egemen olduğu bir ortamda ülke mi yönetilir. Niye korkuyorsun kardeşim neden korkuyorsun? Çık git bir kahvede otur taşeron işçisiyle çiftçisiyle sohbet et. Sen Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün sırlarını kozmik odayı terör örgütüne açtın bunun hesabını verdin mi, vermedin. Bunun hesabını vereceksin sen. Her seferinde aldatıldık diyor. Bilgisi, birikimi, kültürü, devlet deneyimi yoktur, zeka yetersizliği vardır birisi gelir aldatır, kandırır. Ben bunu anlayışla karşılarım ama bir şey var ihanet farklı bir şeydir. İhanette aldatma ve kandırma yoktur. İhanette doğrudan siz tasarlıyorsunuz, planlıyorsunuz uygulamaya koyuyorsunuz. İhaneti yapan kişiye hain denir.”

“Kendini hain ilan ettiysen o koltuktan kalkacaksın”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul ile ilgili açıklamasını hatırlatan Kılıçdaroğlu “Biz bu şehrin kıymetini bilmedik, bu şehre ihanet ettik. Ben de bundan sorumluyum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan için, “Hainler devlet yönetemez. İstanbul’un silueti. Bakın şu kuleler ihanet kuleleridir. Bu kuleleri yıkın dediler yıkmadılar mahkemeye gidildi. Danıştay karar verdi. Danıştay’ın kararını hiç kimse takmadı. Şimdi diyor ki ihanet ettik. İhanet ettiysen hain kim? Sensin başka kim olabilir. Siluetleri yık diyoruz Kültür Bakanlığı Danıştay ’Yıkacaksın’ diyor ama yapan adam ’ ben yıkmam’ diyor. Erdoğan diyor ki ’Yıkmıyorsan ben senle küstüm.’ Ama geçen gün oturdular yan yana beraber kurdele kestiler. Ne biçim küsmeymiş bu. Kalkmışlar ’İhanet ettik hala da devam ediyoruz’ diyor. Kendini hain ilan ettiysen o koltuktan kalkacaksın. Bu ülkeye ihanet eden o koltukta oturamaz. Erdoğan ihanetini itiraf ediyor itiraf ettiği için teşekkür ederiz. Bize bu fırsatı verdi kendisine yürekten teşekkür ediyorum. Benim haberim yoktu diyemez” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir