Sizce, Yaşam

Kendinize Zaman Ayırıyor Musunuz?

Bir çok insan hayatın bu karmaşasından kendine pay ayıramıyor ve yorgunluktan şikayet ediyor. Çoğu insan ise sırf çalışmak orunda olduğu için yaptığı mesleği sevmemekten ve kendini değerli hissetmiyor olmaktan şikayetçi. 

Nerede hata yapıyoruz peki? Her şey dört dörtlük olabilir mi? Zaman verimli kullanıldığında 24 saat 48 saat eder mi? Tüm bunlara cevap vermek oldukça zor tabii ki. Hepimiz için gün öyle bir rutin hale gelmiş ki kalkıyoruz belki kahvaltı bile yapmadan güne başlıyor evden çıkıyoruz. Yetişmesi gereken alışveriş,temizlik,toplantılar… Ziyaret edilmesi gereken akrabalar… 

tatil-sonrasi-sendromu.jpg

Ama biz gördüğümüzde mutlu olacağımız kişileri bile hayatın ikinci planına atıyoruz ve gün boyu bizi yıpratacak şeylerle meşgul oluyoruz. İnsanın önce kendini memnun etmesi gerekiyor. Hayattan verim bekliyorsa hayata verim alabilmek için mutlulukla bakabilmeli…

Yapılacaklar listesi olmadığı gibi hayat, zorunluluklar ve sizi bunaltan işler de demek değildir. Ya da tüm bunlar hayata dahilse keyifli hale getirmek o kadar da zor değil. Molaları değerlendirmeyi bilin, butik cafeleri ziyaret edin.  Strese iyi gelebilecek şeyleri gününüze eklemeye çalışın. Çünkü siz ne kadar mutlu olursanız temponuz ağır bile olsa sizi sarsmayacak ve yormayacaktır. Gününüzü kaliteli geçirmek ve bir çok şeye vakit ayırmak için her şeye koşmanıza gerek yok. Dakikaların kıymetini bildikten ve zamanı kontrol edebildikten sonra her şey için vakit kalır.

Akşam 5 çayı olmasa da 7 çayı olur. Sabah kahve içemezseniz işinize mola verdiğinizde kendinize kahve ısmarlayabilirsiniz. Yanınızda kitap taşıyın. İlgi alanınızdan bir dergi de olabilir bu. Mesela arabalara bakmak yeni modellerle ilgileniyor olmak belki biraz kafanızı dağıtabilir ya da dekorasyon dergilerinin rengarenk sayfalarını açarak biraz daha kendinizi motive edebilirsiniz.

Yapmanız gerekenleri de yapın size keyifli gelecek güzel şeylere de vakit ayırın. Düzenli beslenin. Sağlığınıza önem verin. Çünkü koşullarınız ne olursa olsun sağlığa ihtiyacınız var ve kendinize iyi davranmanız gerekiyor. Çünkü başınızı bünyeniz taşıyor bu hayata yetişebilmek içinse aklı kullanmak şart. Şimdi dönün kendinize ve sorun mutluluğunuz için çabalıyor musunuz, yoksa ben işime gücüme yetişemiyorum kendime nasıl yetişeyim mi diyorsunuz?

  1. Siz kendinize zaman ayırıyor musunuz?

    1. Zamana asla yetişemem, bu yüzden kendime hiç zaman ayıramıyorum.
    2. Zaman olmadığı için sabah asla kahvaltı yapmıyorum. Kendime nadiren zaman ayırabiliyorum.
    3. Kendime değer veriyorum böylelikle güne güzel başlıyorum.
    4. Öncelik sıralaması yaparım düzenli bir insanım.
    8 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir