Gündem, Siyaset

Kılıçdaroğlu Hakkında, ‘Cumhurbaşkanına Hakaret” Suçundan Kamu Davası

5 Ocak 2018’da Beşiktaş Belediye’sinin önünde yaptığı yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanı’na hakaret yaptığı gerekçesiyle Kılıçtaroğlu’na suç duyurusunda bulunuldu.

Cumhurbaşkanı’nın avukatı Hüseyin Aydın Ankara Cumhuriyer Başsavcılığına suç duyurusu dilekçesini bugün verdi.Hazırlanan dilekçede CHP  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 5 Ocak 2018’da Beşiktaş Belediye’sinin önünde yaptığı yaptığı konuşmasında,FETÖ tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili üretilen sahte telefon konuşmalarını öne sürülerek hakaret ettiği gerekçesiyle “Kılıçdaroğlu’nun sarf ettiği ifadeler, her türlü ahlaki vicdani ve insani değerden yoksundur. Bir babanın oğlu ile olan telefon görüşmelerinin dinlenmesi ve daha sonra bu dinlemelerden kelime, ses ve hecelerde tahrifat yapılarak, sahte bir görüşme üretilmesi ve kamuoyuyla paylaşılması FETÖ’ye özgü alçakça ve ahlaksızca bir girişim olarak tarihin sayfalarında yerini almıştır. Böyle bir girişimin yaklaşık dört yıl sonra, daha önce hukuken yaptırım altına alınmış olmasına rağmen ana muhalefet partisinin lideri şüpheli tarafından tekraren dillendirilmesi şüphelinin Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik olarak hiçbir insani ve ahlaki ilke gözetmeden muhalefet yaptığının açık bir göstergesidir” ifadeleri yer aldı.

Ayrıca dilekçede Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesi ile ilgili önceki iddiaları hakkındki suç duyuruları da dilekçede yer aldığı belirtilerek: “Şüpheli, yalan ve iftira üzerine siyaset yapmayı alışkanlık haline getirmiş, hak arama girişimlerimize ve bunun üzerine verilen yargı kararlarına rağmen alışkanlığını değiştirmemiştir” denildi.

  1. Sizce Kılıçdaroğlu'na yapılan suç duyurusu bundan sonra siyasette olumlu bir değişikliği getirir mi?

    1. Evet kesinlikle olur
    2. Hayır maalesef hiçbir değişiklik olmaz
    2 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir