Siyaset, Sizce

“Kılıçdaroğlu Tutuklanacak Mı” Tartışmasında Son Durum

Türk gazeteci, yazar ve siyasetçi Enis Berberoğlu… Gündemi en takip etmeyenimiz bile, son bir kaç aydır sık sık duymuştur ismini. Hakkında, bir süre önce MİT’e ait tırların durdurulmasıyla ilgili görülen davada tutuklama kararı verilmişti ve mahkeme 25 yıl hapsini istemişti. Şu günlerde Maltepe Cezaevi’nde tutuklu CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu.

kilicdaroglu-tutuklanacak.jpg

Tutukluluğundan sonra sadece avukatı ve partiden bazı milletvekilleri ile görüşmeler yaptığı söylendi bu süreçte. Ziyaretçileri arasında Kılıçdaroğlu yok. Fakat partiden gelen diğer milletvekilleri ve avukatı aracılığıyla Kemal Kılıçdaroğlu’na bazı mesajlar gönderdiği iddia ediliyor. Gündemin çalkalanması da tam olarak bu noktada başlıyor.

kilicdaroglu-tutuklanacak-mi.jpg

Bu iddialar üzerine konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında FETÖ ve ana muhalefetin aynı dili kullandığını, bunun da işbirliği içinde olduklarını kanıtlar nitelikte olduğunu savundu. Ve iddiasını şu şekilde güçlendirdi, yakın zamanda Kılıçdaroğlu ile Berberoğlu bağlantısının ortaya çıkabileceği iddiası! Ak Parti ise, Erdoğan’ın bu sözlerine ilaveten haddini aştığını ifade ettiği Kılıçdaroğlu’na dokuz soru yöneltti. Cevaplanmayı bekleyen dokuz soru. Bu cevapları sakin bir üslupla karşılamayacağı kesin olan Kılıçdaroğlu’nda şimdi tüm gözler, kulaklar.

“Bağlantısı çıkması gibi bir ihtimal gerçekten var mı ve eğer varsa ana muhalefet lideri tutuklanır mı?” soruları gündemde.

Evet, yanlış duymadın, Türkiye her gün farklı bir olayla Dünya gündemini meşgul ederken gelecek bomba Kılıçdaroğlu hakkındaki iddiaların doğru çıkıp, tutuklama kararı alması mı olacak? Merak konusu.

  1. Sizce işin ucu ana muhalefet liderinin tutuklanmasına kadar gider mi?

    1. Gider, net.
    2. Yok artık!
    3. Gidebilir, sonuçta burası Türkiye!
    4. Gitmeyebilir, onlar kendi aralarında görürler hesaplarını.
    2 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir