Haberler, Siyaset

Kılıçdaroğlu’ndan “Başka Belgeler de Var” İtirafı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakınları ile alakalı gösterdiği belgelerin tartışması devam ederken, Cumhuriyet Halk Partisi Meclis toplantısı esnasında yeni belgelerin de yolda olduğunun sinyalini verdi.

Parti Meclis Toplantısında Yeni Belge Sinyali

Cumhuriyet Halk Partisi 2017 senesinin son parti meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında basına kapalı yapıldı. Gurup toplantısında açıklanan belgeler üzerinde konuşuldu. Cumhurbaşkanı’nın yakınlarının Man Adası devletine yaptıkları para transferi konuşuldu. Toplantı sonunda da Genel Başkan Kılıçdaroğlu, elinde bulunan tüm belgelerin gerçek olduğunu ifade ederek, Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarına dair, “Para geldiğini kabul ediyor. Bu daha vahim” ifadelerini kullandı. Elinde başka daha belgelerin de olduğunu ifade etti.

Devam eden günlerde bu konu daha çok tartışılacak şeklinde beyanda bulundu. Kılıçdaroğlu, “Para Türkiye’den dışarı gidiyorsa etik ve ahlaki değil ama gelmesi daha vahim. Bu durumda ya kara para aklamak, ya da daha az vergi ödeme söz konusudur. Bu kötü bir sonuç doğurur. Kara para aklama varsa evrensel hukukun alanına girer” şeklinde sözlerine devam etti.

Amerika Birleşik Devletlerinde Süren Dava

Cumhuriyet Halk Partisi 2017 senesinin son parti meclis toplantısında, Birleşik Devletlerde devam eden önceki adı Reza Sarraf olup sonra adı Hakan Atilla davası olarak değişen dava ile alakalı da konuşulduğu bildirildi. Halkbank’ın eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın sanık, Hayırsever İş Adamı Reza Sarraf’ın tanık olarak yargılanması jürili olarak yapılan davadan çıkan ilk savunmalar hakkında fikir alış verişinde bulunulduğu öğrenildi. Süren dava ile alakalı olarak takip edilmesi hususunda bir görevlendirme yapılmadığı belirtildi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partide davanın izlenmesine dair bir görevlendirme yapılmadığını ifade ederek, “Sarraf konusu hassas bir konu, bu dava ile ilgili herkes konuşmasın, sadece belirli arkadaşlar bu konuda konuşsun” şeklinde söylediği ifade edildi.

Kurultay Geliyor

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Toplantısında ayrıca Olağan Kurultay için tarih belirlendi. Olağan Kurultayın yapılması benimsenen tarih olarak 3-4 Şubat 2018 olarak belirlendiği ifade edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir