Haberler, Siyaset

Kılıçdaroğlu’ndan Çok Konuşulacak Yeni İddialar

Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin yıl dönümü olan 5 Aralık tarihinde geniş katılımlı bir toplantı düzenleyen CHP grup toplantısı yerine buluşmaya katılma kararı aldı. Haftalık toplantısını Meclis yerine buluşmada gerçekleştiren Kılıçdaroğlu ise çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

İçerik Navigasyonu

Buluşma Hakkında Düşünceleri

Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkı kazanmasının yıldönümünde konuşan Kılıçdaroğlu kadınların gücüne vurgu yaparken Türkiye’deki hukuk ve adalet kavramlarının eksik olduğunu belirterek kadınların desteğiyle hukuk ve adaletin eski haline geleceğini ifade etti. Toplantının tarihte önemli bir yeri olacağını düşünen Kılıçdaroğlu duyduğu coşkuyu yaptığı açıklamalarla belirtirken kendisinden önceki CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın tedavi amaçlı Almanya’ya gönderildiğini ifade etti.

Filistin Meselesi

Uluslararası politikada tartışmalara neden olan Kudüs’ün İsrail devletinin başkenti olarak kabul edilmesi ve Filistin meselesi ile ilgili görüşlerini paylaşan Kılıçdaroğlu Filistin’in Türkiye için önemli olduğunu vurgulayarak başkent olma durumunun bölgeyi istikrardan uzaklaştıracağını söyledi. Filistin’in uluslararası toplum tarafından tanınması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu bölgeye barışın gelmesi gerektiğini ifade etti.

Yurtdışına Giden Sermaye Tartışması

Yakın zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sermayenin yurtdışına gitmesi ile ilgili yapılan açıklamalara tepki gösteren Kılıçdaroğlu güvenlik nedeniyle sermayedarların böyle bir tercihte bulunduğunu ifade etti. Türkiye’de para kazanarak yurtdışında değerlendiren kişileri kendilerinin de istemediğini belirten Kılıçdaroğlu Türkiye’deki hukuk ve adalet sürecindeki aksaklıkların yatırımcıları korkuttuğu iddiasında bulundu.

Rıza Sarraf Hakkında

Gündemdeki yerini koruyan Rızza Sarraf meselesi ile ilgili ise Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklendi. Daha önceki süreçlerde Rıza Sarraf’ın önemsendiğini ve korunmaya çalışıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu itirafçı olması nedeniyle vatan haini yakıştırması yapıldığını söyledi. Daha önceki hükümetlerle Rıza Sarraf arasında uzun süreli bir işbirliği olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu aynı zamanda geçmişte Rıza Sarraf’ın hükümetle birlikte hareket ettiği iddiasında bulundu. Amerika’da sürmekte olan davada mahkemeyle paylaşılan bilgilerin tamamının daha önceki hükümetler tarafından Rıza Sarraf’a verildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu daha önce yollanan istihbarat belgelerinde bu süreçlerin yer aldığını fakat önemsenmediği belirtti.

  1. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İddiaları Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

    1. Doğru olduğunu düşünüyorum
    2. Açıklamaların gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum
    3. Kararsızım
    0 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir