Kültür, Sinema

Kim Bu Erol Egemen? Kaybedenler Kulübü Yolda’ya Hazır Mısınız?

Başarılı oyunculuk performansları ve hayata dair içimize işleyen diyalogları ile hafızalarda yer eden filmin hayranları için sevindirici bu gelişme yapım şirketi TMC tarafından duyuruldu.

19751528.jpg

İlk filmin başrollerinde yer alan Nejat İşler ve Yiğit Özşener’in yeniden can vereceği Kaan ve Mete karakterlerinin radyo programını bıraktıktan sonraki yol maceralarına yer verilecek olan filmin adının ‘Kaybedenler Kulübü Yolda’ olacağı ve çekimlere Ekim ayında başlanacağı açıklandı. Filmin yönetmenliğini ise Mehmet Ada Öztekin üstlenecek. Öztekin ve İşler Bodrum Masalı dizisinde birlikte çalıştıktan sonra geçtiğimiz ay çekilen “Martıların Efendisi” filminde de birlikte çalıştılar.

nejat-isler-ve-yigit-.jpg

Kaybedenler Kulübü, 25 Mart 2011’de gösterime girdiği andan sonra 25 hafta gösterimde kalmayı başarmış ve 485 bin 580 kişi filmi sinemada izlemişti.. Hasılatı 4 milyon 558 bin TL olan film, Türk sinemasında kült yapımlar listesinde ilk sırayı alırken, devam filminin çekilmesi hep gündeme gelmişti. İlk filmin vizyona girişinden 6,5 yıl sonra bu istek gerçekleşti. İlk filmi, Tolga Örnek çekmiş, senaryosunu ise Mehmet Ada Öztekin ile birlikte yazmıştı.

nejat-isler-ve-yigit-ozsener-kaybedenler-kulubu-.jpg

Uzun dönem Kent FM radyosunda ‘Kaybedenler Kulübü’ adlı programı yapan Kaan Çaydamlı ve Mete Avunduk’un hayatlarından uyarlanan ilk filmde, programda sıklıkla yer alan “Kim bu Erol Egemen?” repliği de sıklıkla kullanılmış ve hayranlarının diline uzun süre dolanmıştı. Sahi, Kim bu Erol Egemen?

“Kaybedenler Kulübü: Filmin Hikayesi” kitabının da çıkışında yer alan Erol Egemen, meslek hayatında 6:45 kapaklarını da yapan bir grafiker aslında ve Kaan Çaydamlı ile arkadaş. Bir gün Kaan ve Mete Egemen’in evine yemeğe gelmiş ve karısının yaptığı barbunyadan birer kaşık aldıktan sonra geri bırakmışlar. Meğer Erol Egemen’un eşinin yaptığı şekerli barbunyayı beğenmemişler ve sonraki programlarında bunu malzeme yapmış. Erol Egemen barbunyayı tatlı seviyor diye böyle yemek zorunda mıyız, “kim lan bu Erol Egemen?” demişler o gün ve o gün bugündür bu laf ağızlara pelesenk olmuş. İşte Erol Egemen hikayesi budur!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir