Gündem, Sizce

Kırmızı Işıkta Geçenin Ehliyeti Alınacak!

Trafik Güvenliği ve Karayolu Yolcu Taşımacılığı Çalıştayı geçtiğimiz günlerde toplandı. Çalıştayda konuşan İçişleri bakanı Süleyman Soylu, kırmızı ışıkta geçmenin cezasını değiştirdiklerini belirtti. Yeni karara göre bir kez kırmızı ışıkta geçmenin cezası para cezası olacak, bu ihlal ikinci kez tekrarlandığında ise para cezasına ek olarak sürücünün ehliyetine bir süreliğine el konulacak. Bu kararla kırmızı ışık ihlalinin iki kere tekrarlanması halinde sürücülerin ehliyetine bir süreliğine el konulacak. Bu kararın alınmasındaki en büyük etmen son yıllarda yaşanan trafik kazalarının istatistikleri oldu. Son beş yıldaki istatistiklere göre, kırmızı ışıkta geçmeye bağlı olarak 17.682 kaza meydana geldi, gerçekleşen bu kazalarda toplamda 140 kişi maalesef hayatını kaybetti, 35.573 kişi gerçekleşen bu kazalarda yaralandı.

iki-kere-kirmizida-isikta-gecenin-ehliyeti-alinacak.jpg

Trafik Güvenliği ve Karayolu Yolcu Taşımacılığı Çalıştayı 12 Eylülde Toplandı. Çalıştaya başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun dışında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok da katıldı.

kirmizi-isikta-gecmenin-cezasi-nedir.jpg

Çalıştayda konuşulan konularda ve alınan kararlar kırmızı ışık ihlali kararıyla sınırlı kalmadı. Bundan sonra tuzak radarlar kalkacak. Acil durumlarda kullanılmak üzere yapılan emniyet şeridi için de düzenleme getirilecek. Trafikte seyir halindeyken sıklıkla karşılaşılan telefon kullanımına da düzenleme getirilecek. Trafikte seyir halindeyken telefon kullananları belirlemek için EDS, KGYS ve PTS’den denetim yapılması planlanıyor. Ayrıca tır, otobüs kamyon gibi ağır araçlara gaz pedalı ayarlaması getirilmesi planlanıyor.

kirmizi-isikta-gecmenin-cezasi.jpg

Bakan Soylu Tuzak radarlar hakkında da trafiğin özellikle yoğun olduğu saat ve günleri ele alarak, trafik kontrollerinin daha dikkatli yapılabilmesi için ekiplerin görünürlüğünü arttıracaklarını ve özellikle kazaların yoğun bir şekilde yaşandığı bölgelerde denetimin daha sıkı yapılacağını belirtti. Tuzak radarların yerlerinin ezberlendiğini ve şoförlerin bu yerleri birbirlerine haber verdiğini ve tuzak radarların bu yüzden hiçbir şekilde işe yaramadığını belirten bakan, bu sebepten ötürü tuzak radarların kaldırılacağını açıkladı.

  1. Sizce kırmızı ışık ihlaline gelen ceza ağır mı?

    1. Kesinlikle ağır değil. Hatta daha ağır yaptırımlar olmalı.
    2. Ağır değil kararında bir karar olmuş.
    3. Ağır bir karar olmuş. Bu konuda biraz esnetilme yapılmalı.
    2 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir