Genel

Korkularınıza Meydan Okumanın Basit ve Etkili Yolları

Psikolojik korkular nasıl yenilir?” sorusu, modern dünyada, insanın karşılaştığı sorulardandır. Korkuları yenmek, öğrenilebilecek bir yetenektir. Eğer, korkularınızla yüzleşmeye hazır değilseniz, büyük ihtimalle onları yenemeyeceksinizdir. Ama bunun için üzülmeye gerek yok, her şeyin doğru bir zamanı vardır. Sizin de korkularınızı yeneceğiniz an gelecektir.

Eğer bu makaleyi okumaya karar vermişseniz, korkularınızla yüzleşmeye karar vermişsiniz demektir. “Korkuyla nasıl baş edilir” diye sormuşsanız, korkunuzu yenmek içiniz hazırsınız demektir.

Peki içinizdeki korkuları yenmek için neler yapılmalı? Haydi beraber, korkuları yenmenin en etkili yollarından 10 tanesine bakalım.

İçerik Navigasyonu

1. Farkındalık

Korkularını yenmeden önce, korkularının hayatında problemlere yol açtığının farkında olmalısın.

2. Tanımlamak

Tam olarak neyin seni korkuttuğunu tanımlaman gerekir. Tam olarak ne seni korkutuyor? İç dünyanı iyi gözlemlemen gerekir.

3. Merak et

İnsanın başına meraktan çok şey gelse de sen, korkularını yenmek için uğraşırken merak etmekten korkma. Korkularını araştırırken, meraktan vazgeçme. Nelerin senin korkularına sebep olduğu konusunda meraklı ol, araştır onları.

4. Sedona Metodu

Korkuyu yenmenin basit yollarından biri Sedona Metodudur. Sedona Metodu, korkuna odaklanırken, bazı basit sorular sormandan ibarettir.

5. İş Metodu

Bu metot da Sedona Metodu gibi soru sormayı içinde barındırır.

6. Şükür

Ne zaman korktuğunu hissedersen, korku yerine minnettarlığa odaklan. Örneğin, kalabalık önünde konuşmaktan korkuyorsan, bu kadar insanın önünde konuşma fırsatını yakaladığın ve birçok kişinin seni dinlemeye hazır oldukları için şükret.

7. Yazmak

Korkularını hep düşünmek bir şey kazandırmaz sana. Düşünmek yerine, korkularını bir kâğıda yazabilirsin. Korkularını hep düşünmek, seni kısır bir döngünün içine hapsedebilir.

8. Konuşmak

Ne kadar sıklıkla çoğu negatif düşünceyi, sırf başkaları ne düşünür diye içimizde tuttuk? Konuşmak bazen en iyi terapi olabilir. İçini, seni düşünen insanlara aç.

9. Okumak

Sahip olduğun belirli bir korku üzerine yazılmış bir kitap okumak gayet faydalı olabilir. Bunun yanında motive edici kişisel gelişim kitapları da okuyabilirsin.

10. Harekete geç

Korkular sadece korkudur. Korku, göründüklerinden onları daha korkunç hale getiren hayal gücün tarafından oluşturulur. Harekete geçip korkunla yüzleştiğinde, korkuların zayıflar. Çünkü, gerçeğin, hayal gücünün oluşturduğu kadar kötü olmadığının farkına varırsın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir