Sağlık, Sizce

Kullandığınız Kozmetik Ürünlerine Dikkat Ediyor Musunuz?

Tercih edilmesinin sebepleri arasında ucuzluğu ön plana çıkıyor. Zira orjinal ürünlerin çok pahalıya mal edilmesi ve her yerde bulunamaması ” merdiven altı sanayi” olarak tabir edilen ürünlerin yaygınlaşmasına  neden olmuştur. üretimi yaygınlaşan bu uygunsuz ürünlere ne yazık ki her yerde rastlanabiliyor çarşı, seyyar tezgahlar, internet. Sizlerin sağlığını hiçe sayarak üretilen bu kimyası bozuk maddeleri kullanmamaları konusunda sizlerin bilinçlendirmek için seminerler, sempozyumlar düzenlenmiştir.

kozmetik-urunlerin-tehlikeleri.jpg

Vücudumuza temas edecek olan bu ürünlerin ne kadar önemli olduğunu siz ölçüp biçin zira bu uygunsuz ürünler geri dönüşü zor olabilecek sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Neredeyse her yerde satışına rastlalanan bu sahte ürünleri ucuz olduğu için mi tercihleriniz arasında barındırıyorsunuz.

Sağlık Bakanlığının yapmış olduğu denetlemeler sonucunda kullanmış olduğumuz bir çok kozmetik markası ürünlerinde  uygunsuz,  kimyası bozuk maddeler içerdiği denetlemeler sonucunda kesin olarak tespit etmiştir

kozmetik-urunleri-uzun-kullanma-sirlari.jpg

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan bu denetlemenin sonucunda uygunsuz bulduğu markaların isimlerini de açıklamıştır.

kozmetik-urunler-zararlimi.jpg

Uzmanlar; ürünler hakkında minimum bilgi edinebilmek için ürün içeriği kısmını okunmasını, imkan varsa ürün hakkında ufak çapta bir araştırma ile  ürünün faydalarının ya da zararlarınn tespit edilmesi gerektiğini ve insan sağlığını böylesine tehdit eden kimyası bozuk bu merdiven altı ürünleri hayatımıza dahil etmeden önce bu ürünler hakkında yeterli bilgiye sahip olduğumuzda kullanım durumumuza karar vermemiz gerektiğini vurgulamaktadır.

  1. Sağlığınız mı yoksa güzelliğiniz mi ön planda olmalı size göre?

    1. Mutlaka tanınmış markaları tercih ederim.
    2. -Sağlığım benim için ön planda olduğu için ürünün sağlığım açısından tehlike teşkil edip etmemesine bakarım.
    3. Ucuz olsun cebimi zorlamasın.
    4. Kozmetik ürünleri kullanmıyorum.
    2 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir