Haberler, Sağlık

Kuruyemişler Sayesinde Bağışıklık Sistemimizi Güçlendirebilir miyiz?

Kuruyemişlerin faydaları saymakla bitmiyor. Kalp ve damar sağlığına büyük oranda fayda sağlayan kuruyemişlerin yapılan araştırma sonucu soğuk algınlığını da önlediği belirtildi. Günlük belirli miktarda tüketilmesi durumunda bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve kış mevsiminde sıkça yakalandığımız üst solunum yolu hastalıklarından korunmaya çok faydası olduğu açıklandı.Bilim insanlarının yaptığı araştırmalar, bazı kuruyemişlerin içerisinde bulunan E vitamininin savunma mekanizmasını güçlendirip genellikle kışın rastlanan bazı viral hastalıklara karşı kalkan görevi gördüğünü ortaya koyuyor. Bu kuruyemişlerin başında ise fındık başta olmak üzere,ceviz,badem,ay çekirdeği geliyor. Fakat uzmanlar, bu kuruyemişleri alırken de taze olmasına ve paketli olmasına çok dikkat etmemiz gerektiğinin altını çiziyorlar.

E vitamininin vücudumuza faydasını saymakla bitiremeyeceğimiz gibi kışın sık sık doktora gitmemize neden olan soğuk algınlığıyla baş etmekteki faydasını da unutmamamız gerekiyor.Fındık, ceviz, badem ve ay çekirdeğinde bol miktarda E vitamini bulunurken,badem, ay çekirdeği ve pikan cevizi çinko yönünden güçlüyken, kaju selenyum, kabak çekirdeği, yer fıstığı ve mısır ise protein açısından güçlü kuruyemişlerin arasında geliyor.

Kuruyemişleri yerkende dikkatli olmamız gerekiyor. Çünkü gerektiğinde fazla yenen herşey gibi kuruyemişlerde bize istenmeyen kilo olarak vücudumuza yerleşebilirler. Bundan dolayı uzmanlar günlük tüketim için 10 tane yer fıstığı, 10-15 tane badem, 3-4 tane ceviz, 8-10 tane kaju, bir avuç kabak ve ay çekirdeğinin yeterli olacağı bilgisini de bizlere sunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir