Gündem, Haberler

Kutup Soğukları Geliyor – İstanbul’daki Yağışlara Dikkat

Türkiye’nin büyük bölümünde bir kaç haftadan beri mevsim normalleri üzerinde görülen sıcaklıkların bugün itibariyle yerini mevsim sıcaklıklarına ve hatta yer yer mevsim normallerinin de altına ineceği bildirildi. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada özellikle İstanbul’da dün başlayan yağışların bugün şiddetini artırabileceği belirtilerek İstanbulluların bu konuda tedbirli olması istendi.

Dün öğle saatlerinden itibaren İstanbul’da başlayan yağışların yer yer şiddetleneceği ve hava sıcaklığının da aniden düşeceği açıklandı. Bugün 6 – 7 dereceye kadar düşebilecek olan hava sıcaklıkları yarından itibaren tekrar yükselişe geçerek mevsim normallerine gelecek.

İçerik Navigasyonu

Soğuk Hava Yine Balkanlar’dan Geliyor

Geçen hafta içinde Doğu Avrupa’da görülen soğuk hava dalgasının önce Balkanlara oradan da Türkiye’ye giriş yapacağını bildiren Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, tüm yurt genelinde bugünden itibaren sıcakların mevsim normallerinin altına düşeceği ve bununla birlikte yağmur ve kar yağışının görülebileceğinin altını çizdi.

Meteoroloji Mühendisi Yrd. Doçent Doktor Abdullah Kahraman, gelen soğuk hava dalgası sebebiyle yurttaşların kapalı alanlara kapanacağını ve bunun da mevsimsel salgın hastalıkları artıracağını belirtti. Kar yağışı için de uyarı yapan Kahraman, kış lastiklerinin kullanılabileceğini söyledi.

Sıcaklık Düşüşleriyle Birlikte Yağışlar Geliyor

Bugün, tüm yurtta sıcaklıklar hızla düşerken, yaşanacak düşüle birlikte sıcaklıkların bu mevsim içinde görülen en düşük sıcaklıklar olacağı bildirildi.

İstanbul’da yarın gün içinde hissedilecek en düşük sıcaklık 6 derece olurken, en yüksek sıcaklık ise 11 derece olacak.  Bugünden itibaren hissedilir derecede düşecek olan hava sıcaklığı İstanbul’da Çarşamba günü mevsim normallerine yükselerek 15 dereceye kadar çıkacak.

Yurtta Yer Yer Kar Yağışı Var

Meteoroloji Mühendisi Yrd. Doçent Doktor Abdullah Kahraman, sıcaklıkların hızla düşmesiyle birlikte yağışların yurt genelinde yer yer kar yağışına dönebileceğini belirterek; Karadeniz, Akdeniz, Doğu Anadolu ve Marmara’da yağışların fazla; İç Anadolu ve Ege’nin iç bölgelerinde ise nispeten daha az olacağını belirtti. Kahraman’ın yaptığı açıklamaya göre Akdeniz ve Karadeniz kıyılarında rüzgar yer yer kuvvetli esecek.

Yağışlı ve soğuk havanın bir süre sonra yerini kuru ve görece daha sıcak bir havaya bırakacağını bildiren Kahraman, ay sonunda sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkabileceğine işaret etti.

Güney İlleri İçin Dolu ve Fırtına

Dün Mersin ve çevresini etkileyen şiddetli yağış ve dolunun bugün de görülebileceği bildirildi. Diğer taraftan Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada, Antalya ve kıyı ilçelerinde bugün için kuvvetli ve gök gürültülü sağnak, Antalya’nın iç kesimlerinde ise kar yağışı olacağı belirtildi. Yağışla birlikte fırtınanın da beklendiği kıyı bölgelerinde çiftçiler fırtına ve aşırı yağışa karşı uyarıldı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir