Dünya, Haberler

Kuzey Irak’ta Her An Her Şeye Hazırız!

TBMM Başkanı İsmail Kahraman 1 Ekim Pazar günü mecliste bir resepsiyon verdi. 26. dönem üçüncü yasama yılının başlaması dolayısıyla düzenlenen resepsiyona Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldı. Başbakan Binali Yıldırım, ana muhalefet lideri ve CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP genel başkanı Devlet Bahçeli, DSP genel başkanı Önder Aksakal ve BBP genel başkanı Mustafa Destici de törene katılanlar arasındaydı. Törene birçok milletvekili, bürokrat ve komutan katıldı. Meclis Başkanı konukları girişte tek tek karşıladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan yasama yılının hayırlı olması ve başarılarla dolu bir yıl olmasını temenni etti TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile konuşmasında.


TÖRENE DAMGA VURAN KONUŞMA
Resepsiyona Deniz kuvvetleri Komutanı Adnan Özbal, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçük Akyüz ve Genelkurmay İkinci Başkanı Ümit Dündar katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kuvvet komutanları ile bir araya geldiği esnada ayaküstü bir sohbet gerçekleştirdi. Bu sohbetinde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın İran’a gittiğini söyledi. Erdoğan, biz de her an hazır olalım dediğinde komutanlar başlarını sallayarak hazırız dediler ve olası bir durumda her şeye hazır oldukları mesajını verdiler.

KUZEY IRAK’TA NE OLDU?
25 Eylül 2017’de Kuzey Irak’ta bir referandum yapılmıştır. Hiç şüphesiz bağımsız bir Kürdistan kurma hayali olan Mesut Barzani tüm dünyanın tepkisini çekmesine rağmen referandum kararından vazgeçmemişti. Referandumda %97.38 evet %2.62 hayır oyu çıktı. Referandum sonrasında sert tepkilerin ilki Badat’tan geldi. Tüm sınır kapılarını ve havalimanlarını Bağdat’a teslim etmesini istedi Kuzey Irak’ın.


Sen onun sonrasında sınırın karışmasından dolayı Türk Silahlı kuvvetleri ne de büyük görev düştü.
Bağdat’ın ardından tepkiler gecikmedi ve ikinci tepki de Tahran’dan geldi. İran hava sahasını kapattığını duyurdu. İran ayrıca sınır kapılarını da süresiz bir şekilde kapattığını duyurdu. Türkiye’den de tepki gecikmedi. İstanbul’da açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan giriş çıkışları kapatılacağını söyledi sınırda.

Erdoğan’ın bu açıklamasından sonra TBMM resepsiyonunda yaptığı açıklamada dikkate alındığında sınırda hareketli günlerin olacağı tahmin ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir